3 Ağustos 2015 Pazartesi

Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Üstün Başarı Sağladık

47. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Milli Takımımız üstün başarı elde etti. TÜBİTAK’ın önderliğinde oluşturulan 4 kişilik Milli Takımımız 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandı.

Azerbaycan’nın Bakü kentinde 20-29 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 47. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda tüm öğrencilerimiz madalya kazandı. 74 ülkenin katılımıyla gerçekleşen uluslararası yarışmada Ülkemizi temsil eden Baturalp Yalçın altın madalya kazanırken İlker Deveci, Furkan Bahar ve Muhammet Çaylı ise gümüş madalya sahibi oldu.
Olimpiyatta öğrenciler arasında yapılan çekiliş ile sadece iki öğrencinin BASF'ın Almanya yerleşkesini ziyaret etme ve şirketin 150. kuruluş yılı kutlamalarına katılma şansı elde etti. 
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından organizasyonu yürütülen 47. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nın akademik yöneticiliğini ekip lideri olarak Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arif DAŞTAN ve Doç. Dr. Uğur BOZKAYA ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasin ARSLAN katıldı.
Ülkemiz, 1978 yılından beri düzenlenen bu yarışmada bugüne kadar 11 altın, 37 gümüş ve 34 bronz madalya kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder