18 Ağustos 2015 Salı

Düşen Uçağın Karakutusu Bulundu

54 yolcu ve mürettebatla Endonezya'nın Papua bölgesine düşen Trigana Air Service'a ait uçağın karakutusu bulundu. Kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

Endonezya'nın Papua bölgesine düşen Trigana Air Service'e ait ATR-42-300 sefer sayılı yolcu uçağından kurtulan olmadığı açıklandı.
Arama-kurtarma ekibinin lideri Bambang Soelistyo, "Uçak tamamen paramparça olmuş. Her şey parçalara ayrılmış ve uçağın bir kısmı yanmış" dedi.
Reuters'ın haberine göre yetkililer, uçak enkazındaki tüm cesetlere ulaşıldığını ve kazanı nasıl olduğu konusnda ipucu verecek karakutunun bulunduğunu açıkladı.
Endonezya merkezli Trigana Air Service uçağı, iki gün önce Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havalimanı'ndan yerel saatle 14:21'de kalktı ve eyaletin güneyindeki Oksibil'e 15:22'de inecekti. Fakat kalkıştan 34 dakika sonra (14:55) uçakla kule arasındaki temas kesilmişti.
Uçakta 5'i çocuk 49 yolcu ve 5 uçuş görevlisi bulunuyordu.
Öte yandan, uçakta, dört valizin içine yerleştirilmiş 6.5 milyar Endonezya rupisi (yaklaşık 1.3 milyar lira) olduğu açıklanmıştı. Jayapura Postanesi Müdürü Haryono, devlete ait paranın fakir halka dağıtılmak üzere yetkililer tarafından taşındığını söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder