4 Ağustos 2015 Salı

Ağustos Ayı Polimer Fiyatları İstikrarlı

Mısır’da, oyuncular, geçtiğimiz hafta tüm polimer fiyatları için çoğunlukla istikrarlı piyasa seviyeleri dile getirdi. 

Geçen haftanın sonunda, daha oyuncular Ramazan Bayramı rehavetini üzerlerinden atmadan bir milli bayram kutlandı. Bu durum, haftanın çalışma günleri açısından kısa olmasına neden oldu.
PP ve PE teklif eden bir tüccar, “Alım ilgisi bayram tatilini takiben yavaş seyrediyor. Birçok oyuncu ticari faaliyetlerine başlamadı. Ağustos ayında ilave düşüş bekleyen alıcılar, alımlarını erteliyorlar,” yorumunu yaptı.
Tatil rehaveti ve ilave düşüş beklentileri dışında, Mısır poundunun Amerikan doları karşısında değer kaybetmeye devam etmesi de, alıcıları ithal alım yapmaktan uzaklaştıran bir diğer etken oldu.
Oyuncuların piyasaya yavaş döndüklerini teyit eden bir işleyici ise, “Alım yapıldığı durumlarda, işlem seviyeleri alt sınıra yakın oluyor,” dedi.
Kahire’de faaliyet gösteren bir tüccar geçtiğimiz hafta teklif seviyelerinin çoğunlukla istikrarlı seyrettiğine değindi. Tüccar, birçok oyuncunun Ramazan bayramı tatilini takip eden hafta içinde başka bir tatilin kutlanmasını öne sürerek piyasaya dönmediklerini belirtti. Tüccar ayrıca, “Zayıf seyreden talebi göz önünde bulundurduğumuzda, fiyatların hem yurtiçi hem de ithal piyasada ilave düşüşler kaydedeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, maliyetler de geriliyor ve zayıf alım ilgisinin yanı sıra bu durum da fiyatlar üzerinde düşüş baskısı kuruyor. Zayıf seyreden talebin etkilerinden biri ise piyasada daha fazla teklif duymaya başlamamız oldu,” yorumunu yaptı.
Hem PP hem de PE piyasalarına teklif veren başka bir tüccar ise, “Tatilleri takiben neredeyse hiç fiyat sorgusu almadık. Bu hafta, oyuncuların iş başı yapması bekleniyor. Ancak, piyasada sayıca daha fazla oyuncu olsa dahi, çok önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Zira, Orta Doğulu üreticilerin Ağustos ayı fiyatlarında düşüş bekleniyor. Bu nedenle, yeni Ağustos ayı açıklamaları öncesinde, piyasada belirgin bir değişiklik beklemiyoruz,” şeklinde konuştu.
Bir film ürünleri işleyicisi de oyuncuların özellikle ithalat piyasasından alım yapmaktan kaçındıklarını teyit etti. İşleyiciye göre bu durum, bu hafta içinde düşüşle açıklanması beklenen ithal Ağustos ayı tekliflerinden kaynaklanıyor.
Piyasa, Orta Doğulu oyuncuların yeni tekliflerini duymayı beklerken; bir tüccar Güney Avrupa malı filmlik AYPE için ilk Ağustos ayı tekliflerini en son Temmuz tekliflerine kıyasla 50€/tonluk düşüşlerle açıkladı. Bu Güney Avrupa menşeli AYPE, dolar bazına çevrildiğinde; Temmuz ayı için verilen Orta Doğu menşeli filmlik AYPE teklif aralığının alt sınırına yakın bir seviyede yer alıyor.
Tüccar, “Genel olarak talep çok durgun ve oyuncular Orta Doğulu üreticilerin yeni tekliflerini duymak için bekliyorlar. Genel olarak, beklentiler önümüzdeki ay düşüş yönünde yoğunlaşıyor. İşleyiciler gibi, biz de Orta Doğulu üreticilerin Ağustos ayı seviyelerini duymak için bekliyoruz. Böylece, biz de piyasanın kendi tekliflerimize vereceği tepkiyi ölçebileceğiz,” dedi.
Kaynak: Chemorbis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder