12 Ağustos 2015 Çarşamba

Melo Görüşme Odasına

Felipe Melo konusunda somut adımlar atılmaya başlandı. Ligin ilk maçını cumartesi günü Sivasspor deplasmanında oynayacak olan Sarı-Kırmızılılar, Brezilyalı futbolcuyla yaşanan krizi çözmeye kararlı. 

Hatırlanacağı gibi, Sambacı’nın menaceri Jose Rodriguez Baster, birkaç hafta önce Florya’ya gelerek Galatasaraylı yöneticilerle görüşme yapmış ve oyuncusunun Cim Bom’dan ayrılmaya karar verdiğini, kolaylık istediklerini bildirmişti.
Real Madrid B takımından bedelsiz olarak alınan 20 yaşındaki futbolcu Jose Rodriguez de (Melo’nun menaceriyle isimleri aynı), bu kolaylığın sağlanması amacıyla Galatasaray’a getirilmişti. Böylece Cim Bom, Melo’yu İnter’e bonservis bedeli istemeden gönderecekti.
İnter rafa kaldırdı
Ancak İnter’in, Melo’nun yerine istenen Gary Medel’i bırakmaması, bu takası önledi. Aynı zamanda İtalyan kulübü, Brezilyalı oyuncuya maksimum 1.8 milyon Euro vereceğini bildirdi. Bu son gelişme, tecrübeli futbolcunun geri adım atmasına yol açarken, İnter de görüşmeleri rafa kaldırdı. Yaşananları yakından takip eden Galatasaray Yönetimi devreye girerek, Melo’nun menaceri Jose Rodriguez’i Florya’ya davet etti.
‘1 yıl daha ekleriz’
Tek bir seçenek hazırlayan yönetim, bu seçeneğin koşulsuz şartsız kabul edilmesini istiyor. Sarı-Kırmızılılar, Melo için, “Gitmek istersen git. İstediğin kulüple görüşebilirsin. Kalacaksan ona da tamam. Hocamız seninle birlikte çalışmak istiyor. Ama yeni kontrat istiyorsan, fedakârlık yapmalısın, 1 yıllık kontratının üzerine 1 yıl daha ekleyip, yıllık ücretini 2 milyon Euro’ya çekebiliriz. Daha fazlasını alamazsın” diyecek.
Kalma ihtimali yüksek
Sarı-Kırmızılı kulüpteki garanti ücreti senelik 3 milyon 100 bin Euro olan ve sözleşmesinin son yılına giren Melo’nun, menaceriyle birlikte bu teklifi değerlendirdikten sonra nasıl bir karar vereceği merak konusu. Ancak İnter transferinin büyük ölçüde suya düşmesi, Galatasaray Yönetimi’nin sunduğu son kontratın da Sambacı’yı mest etmeyecek gibi görünmesi, Melo’nun mevcut mukaveleyle sezon sonunda kalacağına işaret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder