25 Ağustos 2015 Salı

Swatch, Apple'la Dalga Geçti

Ünlü saat üreticilerinde İsviçreli Swatch markasının CEO görevini üstlenen Nick Hayek, Apple'ın akıllı saati Apple Watch ile dalga geçmeye devam ediyor. 

 İsviçre dendiği zaman hemen herkesin aklına, hiç şüphesiz saat gelmektedir. Bunun sebebi ise köklü ve kaliteli saat üretimi yapan İsviçreli firmaların, ustalıkla günümüzde dahi başarılarını devam ettirmesi oluyor.
Her ne kadar İsviçre saatleri “pahalı” olarak anılsa da, daha ulaşılabilir modeller üreterek, kaliteli ve modalı saatleri, geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen, İsviçreli firmalar da bulunuyor. Bu firmalar arasında öne çıkanlardan olan Swatch, hem kaliteli hem de birçok kesime hitap eden fiyat politikası ile adını saat ile özdeştirebilen markalardan olmuş durumda.
Ancak, klasik saat üreticilerinin, son dönemlerin en çok konuşulan mobil gelişmelerinden olan akıllı saatler hakkındaki görüşleri, hiç de olumlu yönde şekillenmiyor. Bu konu, özellikle de Swatch ve Apple arasında, ciddi anlamda kendini gösterebiliyor.
Swatch markasının aktif CEO görevini devam ettiren Nick Hayek, sık sık Apple Watch’a göndermelerde bulunmasıyla tanınır oldu. Son olarak ise bir röportaj sırasında, Apple Watch’un sadece ilginç bir oyuncak olduğu ve herhangi bir yenilik getirmediği yorumunda bulundu.
Apple Watch’a sadece “oyuncak” yakıştırmasında bulunmakla kalmayan Nick Hayek, röportaj sırasında yöneltilen ilgili sorulara; “24 saat bile şarjı gitmeyen bir Apple Watch’un, bize rakip olmasının mümkün olmadığı” cevabını verdi.
Apple Watch, neden iWatch olmadı?
Röportajın ilerleyen zamanlarında ise Apple Watch konusunun devam etmesiyle, farklı bilgilerde konuşulmaya başlandı. Bu bilgiler arasında dikkat çeken ise, Apple’ın “i” harfi ile sürdürdüğü ürün isimlendirme geleneğini, neden Apple Watch ile sürdürmedi noktasında oldu. Edinilen bilgilere göre; aslında Apple CEO görevini sürdüren Tim Cook’un, ilk dönemler Apple Watch’un, iWatch olarak anılmasını planladığı, ancak Swatch markasının sahip olduğu iSwatch isminden ötürü, olası polemiklerin ve hukuksal süreçlerin önüne geçmek için böyle bir  adım attığı kaydedildi.
Swatch firması, her ne kadar akıllı saatlere, özellikle de Apple Watch’a sık sık göndermelerde bulunsa da, aslında firmanın da akıllı saat konsepti ile ilgili çalışmalar yaptığı, kimi zaman gündeme geliyor. Ancak Swatch firmasının, klasik saat anlayışını akıllı saate çevirmek yerine, saat ile ödeme sistemleri noktasında entegrasyonlarla ilgili çalışmalar yaptığı aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder