28 Ağustos 2015 Cuma

Petrol Yükselişine Hazırlanıyor

Petrol, ABD büyümesinin beklentileri aşmasının ardından Nisan ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor.

Petrol 5 ayın en büyük haftalık yükselişine hazırlanıyor
Petrol, ABD ekonomik büyümesinin beklentileri aşması ile 6 yıldan uzun bir sürenin en büyük artışını göstermesinin ardından Nisan ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor.
Petrol, ABD ve Çin’deki yavaşlama ile ilgili endişelerin hafiflemesi ile 9 haftanın ilk haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor ve varil başına 40 doların üzerindeki toparlanmayı sürdürüyor. Fiyatlar Pazartesi günü Şubat 2009’dan bu yana en düşük seviyeye indi. Fiyatlar, küresel arz fazlası sorununun süreceği işaretleri ile bu yıl halen yüzde 20 aşağıda seyrediyor.
Sydney’deki Fat Prophets analistlerinden David Lennox, “Piyasadaki volatilite sürecek. Ralliler oldukça ekstrem ve kısa ömürlü olacak” dedi.
Ekim vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde, 90 sent kadar yükselerek varil başına 43.46 dolar oldu ve Singapur saati ile 12.42’de 43.05 dolardan alıcı buldu. Kontrat Perşembe günü 3.96 dolar artış ile 42.56 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın iki katı seviyesinde seyrediyor. Fiyatlar bu hafta yüzde 6.4 yükseldi.
Ekim vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 50 sent kadar veya yüzde 1.1 değerlenerek varil başına 48.06 dolardan işlem gördü. Kontrat bu hafta yüzde 5.3 yükselerek Nisan ayından bu yana en sert artışı kaydetti. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 4.81 dolar seviyesinde. Fark 21 Ağustos’ta 5.01 dolardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder