Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği (MAKİM) tarafından, Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları ile Uluslararası Beyaz Eşya Yan Sanayi Zirvesi'nin ikincisi düzenlendi.
Manisa Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan ve yurt dışından gelen beyaz eşya üretici firma yetkilileri ile yerli kalıp üreticisi firma yetkilileri katıldı.
Programda konuşan Vali Bektaş, kalıpçılığa önem verdiklerini belirterek, Manisa'da genç ve kapasiteli bir sanayinin olduğunu, Manisa sanayisinin genç olmasından dolayı ileri teknoloji karakteri taşıdığını söyledi.
Kalıpçılık konusunda bir yol haritalarının bulunduğunu kaydeden Bektaş, "Planladığımız yolda devam ediyoruz. İlk ortak kullanım atölyesini gerçekleştiriyoruz. Çok kısa süre içerisinde hayata geçecek. Orta ve uzun vadede öncelikle sanayicilerimizin fabrikalarının bulunduğu bölgenin bulunduğu standartların yükseltilmesini amaçlıyoruz. Muhtemelen bu seçim sürecinden sonra bir iki yasal düzenleme gerekiyor" diye konuştu.
Bektaş, mevcut kalıpçıların yoğun olarak bulunduğu Muradiye Sanayi Bölgesi'ni organize sanayi bölgesine dahil edeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Sonra dünyanın neresinde bu kalıpçılık en iyi şekilde yapılıyorsa oralardan örnek alarak, kalıpçılarımızın hayallerini gerçekleştirecekleri bir büyük ortak kullanım atölyesi için çalışıyoruz. Kalıpçılık konusunda ne yapacağımızı herkes biliyor. Orta ve uzun vadede Manisa'ya gerçek bir kalıpçılık merkezinin olacağını umuyoruz."
MAKİM Başkanı Arslan da organizasyonun 2 gün süreceğini dile getirerek, ikili iş görüşmeleri yapılacağını söyledi.
"Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği olarak gerek Manisa'daki tüm kalıpçılara, gerekse üniversiteye hizmet verecek bir Ar-Ge merkezini Zafer Kalkınma Ajansının desteği ile kuruyoruz" diyen Arslan, ihtiyaçlara yönelik seminer ve eğitim çalışmalarını da yoğun olarak yapacaklarını sözlerine ekledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder