1958 yılında Firuz Kanatlı ile evlenerek ETİ’nin tüm kuruluş sürecinde Firuz Kanatlı ile birlikte mücadele veren, üretime geçmeden önce bisküvi hamurlarını evinde yoğurarak denemeler yapan Gülay Kanatlı, ETİ’nin yıllar itibari ile büyüyerek Türkiye’nin lider gıda firmalarından biri haline gelmesinde çok büyük bir emeğe sahip. Girişimci bir ruha sahip olan Gülay Kanatlı, Firuz Kanatlı'nın hayallerine kendi hayallerini de katarak Eti’nin hamurunu yoğurmuş, Anadolu kadınının azimli, sebatkâr ve kadirşinas yönünün temsilcisi olmuştur. Her zaman daha çok üretmeyi ve ülkesine daha fazla hizmet etmeyi arzu eden Gülay Kanatlı, bu yönüyle yeni nesle de örnek olmuştur. Hayata; elini, emeğini ve ruhunu koyan Gülay Kanatlı sevenlerinin hafızalarında “Eti Anne” olarak yer etmeye devam edecektir.
73 yıllık hayatında girişimci kişiliğiyle farklı sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük başarılara imza atmış Gülay Kanatlı’nın naaşı, 7 Ağustos Cuma günü Eskişehir Gümülcine Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Seyit Gazi Yolu Asri Mezarlığı’na defnedilecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder