31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Apple TV Ekim'de Gelebilir

Apple'ın set üstü kutusunun yeni nesli uzun süredir bekleniyor. Son haberler 4. nesil Apple TV'nin yakında tanıtılacağı yönünde. 

Apple'ın uzun süredir güncellenmeyen set üstü kutusu Apple TV'nin yeni nesli yakında tanıtılabilir. Bir süredir çeşitli haberlere konu olan cihaz hakkındaki son iddialar Ekim ayını işaret ediyor. 9to5mac sitesinin verdiği bilgilere göre, 4. nesil Apple TV Ekim ayında 200 doların altında bir fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak. Yeni özelliklerle gelecek cihazın, Apple'ın yakında duyurmayı planladığı abonelik tabanlı TV akış servisiyle uyumlu olacağı da belirtiliyor.
Yeni cihazın olası dikkat çekici yenilikleri arasında Siri desteği, yeni arayüz tasarımı, oyun desteği ve yeni uzaktan kumanda bulunuyor. Siri desteği, yeni arayüz ve kumanda tasarımı neredeyse kesin gibi ancak cihazın oyun desteğine yönelik detaylı bilgi bulunmuyor. İşin içine oyunların girmesi durumunda 4. nesil Apple TV'nin App Store desteğine de kavuşması gerekiyor. Cihazın dış tasarım hattında ise mevcut modele göre herhangi bir farklılık olması beklenmiyor ancak daha kalın ve büyük olabileceği belirtiliyor.
Yeni nesil Apple TV'nin 3. nesil Apple TV'nin yerini almayacağı da iddialar arasında. Verilen bilgilere göre, yeni model satışa çıktıktan sonra mevcut modelin satışına da devam edilecek. Fiyat alternatifi sunmak açısından böyle bir hamlenin yerinde olduğunu söylenebilir. Çünkü sadece iOS ve Mac üzerinden ekran yansıtma için bile Apple TV satın alan kullanıcılar olduğu bir gerçek. Bu kitle için 150 ila 200 dolar arasındaki bir cihaz oldukça yüksek olacaktır. Mevcut Apple TV ABD'de 69 dolardan ülkemizde 249 TL'den satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder