10 Ağustos 2015 Pazartesi

Google ve MIT Yansımaları Yok Etti

Fotoğraf ve video çekerken sıkça yaşanan yansıma problemini Google ve MIT birlikte geliştirdikleri yazılım ile çözdüler. 

Google ve MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü), özellikle pencerelerden fotoğraf çekerken sıkça yaşanan yansıma sorununu ortadan kaldıracak bir teknolojiye imza attı.
Google ve MIT'nin gelişitirdikleri algoritma sayesinde görüntülerdeki istenmeyen yansımalar, ön planı ve arka planı ayırt edebilen filtre ile ortadan kaldırılıyor. Görüntüdeki filtreleme işleminin sonucunda, yansıma ve arkaplan olarak adlandırılan iki görüntü elde ediliyor. Bu sayede kadrajdaki cam yansıması, sanki gerçekte yokmuş gibi mükemmel fotoğraflara veya videolara kavuşabiliyorsunuz. Üstelik bu teknolojiyle sadece pencerelerde değil, ön ve arka planın ayırt edilebileceği tüm görüntülerde filtreleme işlemi yaparak iki farklı fotoğraf veya video elde edebiliyorsunuz.
Google gibi dev bir teknoloji firmasının da içinde bulunduğu araştırma sonucu bu tip bir teknolojiye imza atılması, bu teknolojinin çok yakında kullanıcılara sunulabileceği ihtimalini doğuruyor. Google'ın, Android gibi milyonlarca kullanıcısı olan bir güce sahip olması da, bu ihtimali güçlendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder