Bağcılar Belediyesi tarafından inşa edilen Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde bin 875 ton kağıt atığın geri dönüşümü sağlanarak yaklaşık 32 bin ağacın kesilmesi önlendi. 65 kişinin istihdam edildiği tesiste, 7 ayda toplanan 488 ton plastik atık geri dönüşümü ile de yaklaşık 7 milyon kilowatt enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi.
Bağcılar Belediyesi tarafından inşa edilen Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde bin 875 ton kağıt atığın geri dönüşümü sağlanarak yaklaşık 32 bin ağacın kesilmesi önlendi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çevre ve doğal kaynaklarımızın gelecek nesillere devredeceğimiz emanetler olduğunu belirterek, “Çevreyi koruma ve sürdürülebilir kalkınma yerel yönetimler olarak bizim de önceliklerimiz arasındadır. Ham madde kaynaklarının hızla tüketildiği günümüzde bu kaynakları en etkin ve en verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için, ham madde tüketimini azaltmanın yanında, değerlendirilebilir nitelikli atıkların da geri dönüştürülmesi gerek. Bu bilinçten hareketle, ilçemize Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi kazandırdık.
1.400 metrekarelik toplam kullanım alanına sahip tesiste 65 kişi istihdam ediliyor. Konut ve işyerlerinden toplanan kağıt/karton, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıkları önce atık havuzunda toplanıp, hareketli bantlarda çalışanlar tarafından cinslerine göre ayrıştırılıyor. Pres makinesi ile balya haline getirildikten sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşümleri sağlanıyor.
Başkan Çağırıcı, İSTOÇ (İstanbul Toptancılar Çarşısı) yanında kurdukları tesis ile endüstrinin hammadde ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladıklarını kaydederek, “Doğa ve çevreyi koruduğumuz gibi hammadde üretimi için harcanan enerji, su gibi kaynakların tasarrufu sağlanmış oluyor” diye konuştu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder