16 Ekim 2015 Cuma

Kozmetik Yönetmeliği Değişti


Kozmetik ürünlerin, insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde, doğru ve anlaşılabilir bilgiler ile tüketiciye ulaşmasını sağlamak üzere, sahip olmaları gereken teknik özelliklerine ilişkin yeni düzenlemeler geçtiğimiz Temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Avrupa Birliği Kozmetik Tüzüğü çerçevesinde gerçekleştirilen düzenleme ile kozmetik ürünlerin, iç ve dış ambalajlarında yer alan bilgilerin, silinemez, kolayca görülebilir ve okunabilir olmaları kaydıyla satışa sunulabilecek.
Beş gram veya beş mililitre altındaki ambalajlar, ücretsiz eşantiyonlar ve tek dozluk olan ürünler hariç, ağırlık veya hacim olarak ambalajlama anındaki nominal miktar belirtilir. Nanomateryal içeren ürünlerin 6 ay önce bildirilmesi, ambalajlarda; ‘nano' terimine yer verilmesi gerekecek. Kozmetik ürünün dayanıklılığını gösteren bilgi ve sembollere yer verilecek.
hayvanlar üzerinde test yok
Ürün ve içerikleri hayvanlar üzerinde test edilemeyecek. Ayrıca hayvanlar üzerinde denenerek üretilen ithal ürünler de Türkiye'de satılamayacak. Yasaklı, sınırlı maddeler, kullanılabilir boyar maddeler, koruyucu maddeler, UV filtreleri listelerinde değişiklikler ve ilaveler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder