19 Ekim 2015 Pazartesi

ChemOrbis’in Mısır’daki İlk Konferansında Yurtiçi Piyasa Masaya Yatırıldı

ChemOrbis’in Mısır Networking Toplantısı, 11 Ekim 2015 tarihinde Kahire, Mısır’daki Dusit Thani LakeView Hotel’de düzenlendi . 

70’in üzerinde oyuncunun katıldığı toplantı, Avrupa, Asya ve Türkiye’deki yıllık konferanslara ek olarak, ChemOrbis’in Mısır’da düzenlediği ilk toplantı oldu ve Mısır’ın petrokimya piyasalarına bakış sundu. 
Borusso Polymers’ın kurucusu Andrea Borruso, “Petrokimya Piyasaları: Başarıya Ulaşmak İçin Bilmeniz Gerekenler” başlıklı sunumuyla konferansı başlattı. Borusso, ham madde piyasalarının 2014 yılındaki durumunu özetledi ve daha sonra petroldeki ciddi düşüşlerin piyasalar üzerindeki etkilerinden bahsetti. Gerileyen petrol, Rusya ve İran gibi petrol ihracatçılarını olumsuz yönde etkiledi, Orta Doğu’daki hafif ham maddelerin ve Çin’deki kömür bazlı projelerin rekabet gücünü azalttı. Ancak, nafta krakerlerini daha cazip bir seçenek haline getirdi. Borusso, İran’a uygulanan yaptırımların hafifletilmesinin ardından ülkenin petrokimya sektörünün durumuna da değindi. İran’da şu anda 73 petrokimya projesi yürülüyor ve yeni yatırımlar planlanıyor, fakat ülke halen azalan petrol gelirleri ve karmaşık özelleştirme sürecinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya. 

Borusso’nun sunumunun ardından, ChemOrbis’in İş Geliştirme Müdürü Mirza Kadic, katılımcılara Mısır’ın poliolefin piyasaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Kadic’e göre, Mısır’ın poliolefin piyasalarının ticaret hacmi 2014 yılında 1 milyon tonu aştı ve en büyük piyasa payını PP aldı. Kadic, Mısır’da hem PP hem de PE talebinin 2008’den beri iki katına yükseldiğini belirtti ve ülkenin poliolefin piyasaları için önümüzdeki 5 yıllık dönemdeki büyüme tahminlerini paylaştı. 

ChemOrbis’in CEO’su Alp Özdenler, şirketin hizmetleri ve geliştirdiği yeni çözümlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Özdenler, konuşmasının başında plastik sektöründe faaliyet gösteren oyuncuların özelliklerini analiz etti ve ChemOrbis üyelerinin sektörel ve coğrafi dağılımı hakkında bilgi verdi. Özdenler ayrıca ChemOrbis’in Piyasa Bilgisi, Polimer Fiyatları için Analiz Araçları, Ticaret Araçları ve Konferans gibi hizmetlerini detaylı bir şekilde açıkladı ve bu hizmetlere yapılan en son güncellemelerden bahsetti. 

Mirza Kadic ayrıca, global PVC piyasalarındaki dinamiklerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kadic konuşmasının başında PVC uygulamalarının dağılımından bahsetti ve 2014 yılında global PVC piyasalarındaki talep ve ticaret verileriyle ilgili bilgi sundu. Daha sonra Avrupa PVC piyasalarındaki değişimden bahseden Kadic, katılımcıları Mısır, Çin, Hindistan, Türkiye ve Rusya’nın PVC piyasalarındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder