8 Ekim 2015 Perşembe

Çin’den Kur İçin Yeni Hamle

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yi, "Çin, kur politikasını daha piyasa tarafından yönlendirilir yapmak istiyor" dedi.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yi Gang, Çin ekonomisinde devam eden büyümenin ülkenin para biriminde istikrarı sağlayacağını ve Çin Merkez Bankası kurun piyasa güçlerinin isteklerine göre hareket etmesine imkan verme olanağı sağlayacağını söyledi.
IMF-Dünya Bankası toplantıları için bulunduğu Lima'da konuşan Yi, "Yuan için kur rejiminin talep ve arzın fiyatı belirlediği, piyasa güçleri yönlendirmesine odaklı bir rejime doğru gideceğini düşünüyorum" dedi.
Çin ekonomisinin hala sağlıklı büyüme oranına sahip olduğunu ifade eden Yi, "Bu sağlıklı büyüme oranı yuanın başa baş seviyesine yakın bir yerde aşağı-yukarı istikrarlı olacağına işaret ediyor" diye konuştu.
Yeni bir uluslararası ödeme sistemi yürürlükte
Öte yandan Çin, deniz aşırı işlemleri hızlandıracak uluslararası bir ödeme sisteminin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Çin Merkez Bankası, yeni sistemle maliyetlerin azalıp işlem sürelerinin kısalacağını, böylece yuanın küresel çapta kullanımının daha da artmasını düşünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder