Yazılım sektörünün önde gelen firmalarından Mikro Yazılım, e-Devlet uyumlu e-fatura, e-defter,e-arşiv hizmetlerini e-Mikro adı ile markalaştırarak, web sitesinden firmaların hizmetine sundu. Böylece büyümek isteyen firmalar, Mikro Yazılım’ın kurumsal ve ticari yazılımlarının yanı sıra, avantajlar sunan e-Devlet uyumlu hizmetlerinden de yararlanabilecekler.
Mikro Yazılım, 2013 yılından bu yana Özel Entegratör kimliği ile müşterilerine verdiği e-fatura hizmetlerinin kapsamını genişleterek, e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetlerini e-Mikro sitesinde topladı. Büyümek isteyen firmalar, tüm bu hizmetlerden, emikro’nun sitesine üyelik gerçekleştirerek yararlanabilecekler.
e-Mikro Nasıl Çalışıyor?
Firmalar,e-fatura, e-defter ve e arşiv gibi e-Devlet uyumlu hizmetlerden Mikro Yazılım’ın 30 yıllık bilgi birikimi ve güvencesi ile yararlanabilmek için e-Mikro sitesine giriş yaparak sitenin ortak birimi olan My E-Kontör satın alacaklar. Kontör satın alan firmalar, kullanıcı dostu bir ara yüz ile tüm işlem adımları tek tek tanımlanan sitede, diledikleri hizmetlerden kolaylıkla yararlanabiliyorlar. Her bir işlem için belli bir TL karşılığı olan kontör sisteminde, firma, kendi profil sayfasında kullandığı hizmetler karşılığında kaç kontörünün kaldığını da rahatlıkla görebilecek.
Sistem, kullanıcı firmanın, toplam satın aldığı kontör bedelinin %10’u kaldığında da firma yetkilisini uyararak, kullanımının devamı için yeniden kontör talep etmesini sağlıyor.
Maliye Bakanlığı, e-fatura ve e-Defter Uygulamalarının Kapsamını Genişletiyor.
E-fatura ve e-defter uygulamaları ile elektronik dönüşümde önemli adımlar atan Maliye Bakanlığı, eylül ayında e-tebligat ve e-yoklama'yı da hayata geçirecek.
E-fatura ve e-defter uygulamasının kapsamının genişletilmesi ile 1 Ocak 2016'da yaklaşık 50 bin mükellef bu uygulamalardan yararlanıyor olacak.
Uygulama kapsamında aylık yaklaşık 50-60 milyon e-fatura düzenlenmesi beklenirken, kullanıcılarının artması ile yıllık asgari 1,2 milyar faturanın da e-fatura olarak muhafaza edilmesi öngörülüyor.
Bu sayede her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulurken, ilave 125 milyon lira da kaynak tasarrufu sağlanacak.
Bu yolla iki yıl içerisinde e-fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine, e-defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 50 bine ulaşması amaçlanıyor. Söz konusu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar lirayı bulacağı tahmin ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder