6 Nisan 2015 Pazartesi

Yurtiçi Piyasalar Moody's'in Değerlendirmesini Bekliyor

CB5ZBwgUoAAZ86C
Yurtiçi piyasalar, ABD istihdam verisinin ardından Moody's'in değerlendirmesini bekliyor.
Yurtiçi piyasalarda dikkatler, Cuma günü açıklanan ve beklenenin oldukça altına çıkan ABD Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin ardından, Moody'sin bu yılın ilk gözden geçirmesine çevrildi.
Yurtdışı piyasalarının büyük bölümünün Paskalya tatili nedeniyle kapalı olduğu Cuma günü, ABD'de tarım dışı istihdamın Mart ayında 15 ayın en yavaş artışını göstermesinin ABD'de faiz artırımlarının ötelenebiledceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum hisse senetleri ve altını olumlu etkilerken, ABD dolarının düşmesine neden oldu. 
Türkiye'nin kredi notunu 2013 yılı mayıs ayında yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Moody's, bu yıl ilk gözden geçirmesini cuma günü yapacak. Ekonomistler, kuruluştan yatırım yapılabilir olan kredi notunda ve negatif olan görünümünde herhangi bir değişiklik beklemediklerini ifade ediyor.
ABD, Hong Kong, Hindistan, Singapur ve Avrupa piyasalarının çoğu cuma günü paskalya tatili nedeniyle kapalıydı. Bugün Avrupa piyasalarının tümü paskalya tatiline devam ederken, ABD'de borsalar işlem görecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder