17 Nisan 2015 Cuma

Piyasalar Hisselerden Kazanıyor

CCxeOfyVIAEV0su
Uluslararası piyasalar, gelişen ülke hisse senetlerine gelen alımlardan kazanıyor.
Çin hisse senetleri, Hong Kong ve Şanghay'daki endekslerin kazançlarını son yedi yılın en yüksek seviyelerine genişletmeleri ile birlikte, gelişen piyasa hisse senetlerindeki çıkışlara öncülük etti. Dolar kayıplarını korurken, ABD petrolü 2011'den bu yana en iyi haftalık performansına yöneldi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 12:55'te yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu ve son 15 günün 14'ünde yukarı yönde hareket etti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.1 sıçradı. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmedi. Euro ve yen dolar karşısında, yaklaşık bir ayın en iyi haftasını geçirmeye yöneldi. Buğday yeniden düşmeye başlarken, kalay Londra'da 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Politika yapıcılarının dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde büyümeyi desteklemek için daha fazlasını yapacağı beklentilerinin etkisi ile Çinli yatırımcılardan gelen talep, Hong Kong'da işlem gören hisselerin, Rus hisselerinin ardından, küresel anlamda en iyi performans gösteren grup olmasını sağladı. ABD'de, zayıf çıkan ekonomik verilerin doları olumsuz etkilemesinin ardından, bugün tüketici fiyatları verileri açıklanacak. Petrol, ABD'de üretimin zayıflamaya başlıyor olabileceği spekülasyonuna bağlı olarak, bu hafta yüzde 8'in üzerinde değer kazandı.
Hong Kong'da JPMorgan Asset'in Asya için şef piyasa stratejisti Tai Hui, "Çin, Hong Kong şimdilerde çok fazla ivme kazanıyor ve bunun bir kısmının Kore gibi diğer piyasalara yayıldığını görüyoruz," dedi ve "Likiditenin piyasalara yüklü miktarda girmeye devam etmesi ile birlikte, yatırımcıların ucuz değerlemeleri aramaya başlayacağını düşünüyorum ve bunlar, biraz ilginç görünen Asya dışı gelişen piyasalarda olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder