24 Nisan 2015 Cuma

Mayıs PE Fiyatları Açıklanıyor

CDVkStGUgAAN-RE
Orta Doğu ve Güneydoğu Asyalı üreticilerin ilk Mayıs ayı fiyatlarını Nisan ayına kıyasla ciddi artışlarla açıkladıklarını bildiriyor.
Oyuncular, PE fiyatlarındaki belirgin artışları, sıkışık tedarike ve güçlü etilen maliyetlerine bağlıyor.
Vietnam merkezli bir tüccar, Suudi Arabistanlı bir üreticiden Mayıs ayı tekliflerini filmlik YYPE ve LAYPE için 90-100$/tonluk artışlarla aldığını bildirdi. Tüccar, “Tedarikçimiz, stoklarının çok kısıtlı olduğunu ve tekliflerinin sadece bir gün boyunca geçerli olacağını söylüyor. Fiyatların şu an tavan seviyeye yakın olduğunu düşünüyoruz. Zira alıcılar ilave artışlara direnç gösteriyorlar,” yorumunda bulundu. Diğer bir tüccar da aynı üreticiden yeni fiyatları artışla aldığını bildirdi. Tüccar, “Piyasanın tavan seviyeye yaklaştığına inanıyoruz ve bu nedenle şimdilik alım yaparken çok dikkatli olmayı planlıyoruz. Bugünlerde uzak mesafeden gelen malları riskli bulduğumuz için yakın bir kaynaktan mal bağlamaya çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.
Diğer bir Suudi üretici, Mayıs ayı satış hedeflerini filmlik YYPE ve LAYPE için Nisan ayına kıyasla 40$/ton artışlarla açıkladı. Üreticiden bir kaynak, “Yeni satış hedeflerimiz birçok müşterilerimizin ödemeye istekli olduğunu söylediği seviyelerin üzerinde yer alıyor. Ancak bölgedeki depolarımızdan hazır mal tedarik edebildiğimiz için birkaç işlem gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz,” dedi. Üçüncü bir Orta Doğulu üretici ise, son Nisan ayı kotalarını geçen hafta satıp bitirdiklerini ve filmlik AYPE ve LAYPE için yeni fiyatlarını ciddi artışlarla açıklamayı planladıklarını söyledi.
Bu arada, Güneydoğu Asyalı önde gelen bir üretici bölgeye ilk Mayıs ayı fiyatlarını YYPE için 100$/ton ve AYPE için 190$/ton artışlarla açıkladı. Bir oyuncu, “Üretici, artan spot etilen maliyetleri ve bölgedeki sıkışık tedarik sebebiyle fiyatlarını, özellikle AYPE için, artırdı,” yorumunda bulundu. Bölgedeki diğer bir önde gelen üreticiden bir kaynak, tedarikçilerinin Mayıs ayı fiyatlarını AYPE için 90$/ton yukarı çektiğini söyledi. Tüccar, “Tedarikçimiz PP fiyatları üzerinde benzer zam girişimlerinde bulundu, ancak biz PE piyasasının önümüzdeki ay boyunca PP’ye kıyasla daha güçlü seyredeceğine ve tedarikçimizin yeni AYPE tekliflerinin nispeten daha çalışır olacağına inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder