22 Nisan 2015 Çarşamba

Çin’de İlk Temerrüt Fazla Etkili Olmadı

CDLMcv-WYAAFmih
Çin’in tahvil riski, devletin sahip olduğu bir şirketin ilk kez temerrüde düşmesinin etkisini fazla yansıtmadı.
Çin’in tahvil riski, devletin sahip olduğu bir şirketin ilk kez temerrüde düşmesinin etkisini fazla yansıtmadı. Bu durum, otoritelerin daha fazla finansal risk alınmasına müsaade etmelerine rağmen, merkez bankası teşvikinin sistematik bir yansımanın önlenmesine yardımcı olacağına güvenildiğini işaret verdi.
Tahvillerin temerrüde karşı sigorta maliyeti (CDS),  1 baz puan gerileyerek Şanghay saati ile 09:05’te 91.5 baz puana indi ve Salı günkü 0.5 baz puanlık düşüşü genişletti. Merkezi hükümetin bir birimi olan Baoding Tianwei Group Co., Salı günü 85.5 milyon yuanlık (13.8 milyon dolar) tahvil faizini ödeyemeyeceğini açıklamıştı.
Kurumsal iflaslar, merkez bankasının ekonomiyi daha sert bir yavaşlamadan alıkoyması adına teşvik adımları atmasının ardından geldi. Çin Merkez Bankası Pazar günü aldığı karar ile bankaların rezerv olarak ayırması gereken zorunlu karşılıklarda 1 yüzde puan indirim gerçekleştirdi.
Ülkenin en büyük üçüncü aracılık şirketi olan Haitong Securities Co. tahvil analistlerinden Li Ning, “Merkez bankasının likidite enjeksiyonu devletin sahip olduğu bir şirketin ilk kez temerrüde düşmesinin etkisini muhtemelen hafifletiyor. Piyasa böyle bir temerrüdü bekliyordu, dolayısıyla büyük bir etkisi olmaz. Ancak yatırımcıların düşük kredi notlu tahviller veya kapasite aşımı problemi olan şirketlerin ihraç ettiği tahviller için talebini düşürür” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder