13 Nisan 2015 Pazartesi

DOW Genç Türkiye’ye Kendini Anlattı

CCc9Ud8UIAAcEEY
Üniversite öğrencileri, genç profesyoneller ile kamu ve özel sektörün önemli isimlerini bir araya getiren Genç Türkiye Zirvesi, “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” ana temasıyla 10-12 Nisan tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 
Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu da zirveye katılan isimler arasında yer aldı.
Genç Türkiye Zirvesi'nin açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yaptığı “Uluslararası Girişimcilik ve Büyük Türkiye” konulu oturum, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan’ın moderatörlüğünde, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve Cardtek Group Ceo’su Ayşe Nil Sarıgöllü’nün katılımıyla yapıldı.  Oturumda panelistler, ülkemizde girişimciliğin eğitim sistemi içerisinde yer alması gerekliliği ve önemine vurgu yaptılar.
30 yılı aşkın süredir Dow bünyesinde görev alan ve 2012’den bu yana Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü görevini sürdüren İhsan Necipoğlu, konuşmasında üniversiteler, özel sektör ve kamu tarafındaki farklı uygulamalarla yaratıcılığın ve girişimciliğin geleceğe yön verecek şekilde geliştirilmesine ilişkin görüşlerini paylaştı.
Türkiye’nin bölgesel ve küresel anlamda girişimcilik açısından büyük potansiyele sahip olduğunu belirtirten Necipoğlu, konuşmasına Dow’ın kurucusu Herbert H. Dow’ın “Daha iyisini yapamıyorsan, niye yapıyorsun?” sözünü hatırlatarak başladı.
Bu yaklaşımın 100 yılı aşkın süredir Dow’daki girişimcilik ve inovasyon anlayışının temel taşını oluşturduğunu söyleyen Necipoğlu, “Dow gibi,  uzun süredir 180 ülkede müşterilere ulaşan  başarılı şirketlerin hayatta kalabilmesinin sırrı global ölçekte girişimci bir anlayışa sahip olmaktan, girişimleri özendirmekten ve bunları sürdürülebilir kılmaktan geçiyor.” dedi.
Dünyanın bugün birçok küresel sorunu bulunduğunu ifade eden Necipoğlu, bu sorunların çözümünde girişimciliğin büyük rol oynadığını anlattı: “Ekonomik ilerlemeyi sürdürülebilirlikle dengelemenin, yeni temiz su kaynaklarını temin etmenin, artan nüfusu beslemek için tarımsal verimliliği geliştirmenin ve karbon ayak izimizi azaltmanın etkili yollarını tüm toplumların bulması gerekiyor. Bunlar, cesur girişimler gerektiren büyük küresel zorluklar. Ve toplumun hiçbir tekil unsuru, hiçbir hükümet, sanayi veya şirket, bu sorunları tek başına çözemez. Bunu yapmak için iş dünyası, hükümet ve üniversiteleri kapsayan ve birlikte uyumlu çalışan güçlü bir ortaklık, yani ‘altın üçgen’i kurmalıyız.”
Etkin girişimcilik için Türkiye’nin aktif üniversitelere; bilgili ve kararlı gençlere ihtiyacı olduğunu ifade eden İhsan Necipoğlu “Girişimcilik ruhunun şekilldendirildiği ve altyapısının oluşturulduğu yer üniversiteler. Bana göre Türkiye’nin en büyük kaynağı genç, dinamik bilgili ve değer yaratan insanlardır. Bu büyük kaynak ise üniversiteler tarafından hayata hazırlanır. Büyük Türkiye hedeflerimize ulaşabilmemiz için uluslararası alanda rekabet edip başarılı olacak, uluslararası trendleri özümseyebilecek eğitim ve yeteneğe sahip gençlere ihtiyaç var.” diye konuştu.
Girişimciliğin özellikle yöneticiler açısından sürdürülebilir ve etkin olabilmesi için “sabır” gerektiren bir süreç olduğunu belirten Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, konuşmasını Einstein’ın bir sözüyle tamamladı:
“Einstein ‘Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir’ demiş. Her yeni şey olasılıkları hayal etmekle başlıyor. İnsanlık için yapılan her tür iyileştirmenin sırrı, insan aklının olasılıkları hayal edebilme gücünde saklıdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder