13 Nisan 2015 Pazartesi

Altın En Büyük Kazancını Koruyor

CCc9KOsUEAE3uoU
Altın, Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentilere bağlı olarak kazancını koruyor.
Altın, Fed yetkilisinin faizleri çok erken artırmanın toparlanmaya zarar verebileceğini kaydetmesinin ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD borçlanma maliyetlerinin görünümüne çevirmesi ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en büyük kazancını koruyor.
Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,209.65 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:17'de 1,207.62 dolara geldi. Metal Cuma günü yüzde 1.1 ile 1 Nisan'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Altın Şanghay piyasasında ise iki haftanın zirvesine çıktı.
Yatırımcılar, Fed'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımını ne zaman yapabileceğini anlayabilmek için ekonomik verileri değerlendiriyor. Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Cuma günü yaptığı açıklamada, faizleri çok erken artırmanın ekonomik toparlanmaya zarar verebileceğini ve enflasyonu Fed'in yüzde 2'lik hedefinin de üzerine çıkarabileceğini kaydetti.
Commonwealth Bank of Australia analistleri Vivek Dhar ve Kofi Mensa, bilgilendirme notunda, "Altın ve gümüş, yatırımcıların Fed'in parasal sıkılaştırmayı geciktireceği spekülasyonlarına bağlı olarak kazançlarını devam ettirdi," dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder