10 Nisan 2015 Cuma

Dolar Haftalık Yükselişte

CCNn7fFUkAENtu-
Dolar, yatırımcıların Fed’in faiz artırım görünümüne odaklanması ile 1 ayın ilk haftalık yükselişine ilerliyor.
Dolar, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarında artırımı gitme olasılığına odaklanması ile birlikte 1 ay içindeki ilk haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor.
Dolar göstergesi, traderların ABD’de borçlanma maliyetlerinin bu yıl artırılacağı iddialarını yükseltmeleri ile Perşembe günü 3 haftanın en yüksek seviyesinden kapanış yapmaya hazırlandı. Öte yandan bazı yetkililer faiz artırımlarında 2016’ya kadar beklenmesi gerektiğini savunuyor. Dolar,ABD’nin resmi tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok altında kalmasının ardından geçtiğimiz haftanın sonunda bir ayın en düşük seviyesine gerilemişti.
Londra’daki Canadian Imperial Bank of Commerce döviz stratejisi müdürü Jeremy Stretch, “Fedve diğer merkez bankaları arasındaki politika farklılığı hikayesi bu noktada dolar alımı yapmak için bir neden olmayı sürdürüyor. Fed tutanakları görüşümüzdeki değişiklik yaratmadı” dedi.
Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, bu hafta yüzde 1.5 yükseldi ve Tokyo saati ile 10:32’de 1,200.92 puana geldi. Endeks 13 Mart’tan bu yana ilk haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Endeks 13 Mart’ta 10 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan 1,222.12 puandan geriledi.
Dolar euro karşısında, Perşembe günü yükselişi 4. güne taşımasının ardından bu hafta yüzde 2.8 güçlenerek 1.0673 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında 3 Nisan’dan bu yana yüzde 1.3 değerlenerek 120.49 yene geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder