10 Nisan 2015 Cuma

Avrasya Ambalaj Fuarı Kapılarını 21’inci Kez Açıyor

CCNkI4vUkAAfYNM
Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın bu yıl 22 Ekim’de 21. kez kapılarını yurtiçi ve yurtdışından alıcılara açacağını duyurdu.
Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, ürüne değer katan ambalajın Türkiye’nin hızlı büyüyen sektörleri arasında olduğunu belirterek, Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın bu yıl 22 Ekim’de 21. kez kapılarını yurtiçi ve yurtdışından alıcılara açacağını duyurdu. Korkut, “Türkiye’yi ambalajda Avrasya’nın çekim merkezi yapma çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Fuarımız 20 yıl içerisinde 30 kat büyüdü ve Avrasya’nın ambalaja yönelik en önemli ticari platformu oldu” bilgisini verdi.
“İÇ PAZAR 20 MİLYON DOLAR SINIRINA DAYANDI”
Sadettin Korkut ayrıca, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması için yurt dışından başvuruların da kabul edileceğini, Türkiye’nin artık ‘Dünya Ambalaj Ay Yıldızları’nı seçeceğini duyurdu. Korkut, “Türkiye’de dış ticaret açığı vermeyen ender sektörlerden biri olan ambalajda iç pazar 20 milyar dolar sınırına dayandı. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ve yaşam kalitesini ortaya koyan, tüketim alışkanlıkları ve ihtiyaçların değişmesine paralel büyüyen sektör, hem iç pazarda hem de ihracatta yüksek performansıyla dikkat çekiyor” dedi.
“TÜRK AMBALAJ SEKTÖRÜ DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞTI”
Ambalaj ürünlerini tüketicilere ulaştırmanın en önemli aracı olarak küresel iş yapma sürecinin de en önemli unsurlardan biri haline geldiğini ekleyen Korkut, “Bu durumun yansımalarını Türkiye’de ambalaj sektörümüzün gelişiminden de görebiliyoruz. ASD olarak hedefimiz 2023’te toplam ihracatı 10 milyar dolara, pazar büyüklüğünü 30 milyar dolara, kişi başı tüketimi ise 300 doların üzerine taşımak. Türk ambalaj sektörü kalitede dünya standartlarına ulaştı” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder