Gerçekte birçok iç alan sağlıksız oluduğundan her zaman iç çevre kalitesini arttıracak ürünlerin ve materyallerin yolunu gözlüyoruz.
Gerçekte birçok iç alan sağlıksız oluduğundan her zaman iç çevre kalitesini arttıracak ürünlerin ve materyallerin yolunu gözlüyoruz. Mathieu Lehanneur tarafından yapılan bu büyüleyici konsept, iç alan hava kalitesini canlı bitkilerle geliştirmenin ilginç bir yöntemini sunuyor. Bitkiler, doğal olarak havayı süzdüklerinden, biraz teknolojiden yardım alarak neden bitkilerin en iyi yaptığı işten biz de faydalanmayalım? Bel-Airvanlı hava filtresi, kirli havayı alarak, kirli maddeleri nemli, bitki dolu bir kapsülde tutup dışarıya temiz hava olarak veren mini bir seradır. Salındığında hava temizlenmiş oluyor.
Yaşayan Hava Filtresi: Küçük Mobil Sera
Bel-Air, NASA'nın ilk uzay uçuşlarının ardından başlattığı çalışmaya dayanıyor. Plastikten, fiberglastan ve alev almaz maddelerden yapılan kapsüllerin içinde bulunan astronotların, uzun yolculuklarından sonra vücutlarında yüksek oranlarda uçucu organik maddeler bulundu. Bu durum, Dünya'daki birçok yapının içinde bulunan ortamlara hiç şaşırtıcı ve yabancı gelmiyor olsa gerek.
Bulgular, NASA'yı uzay uçuşlarında yeniden dolaşan havayı sağlıklı bir şekilde korumaya yardımcı olacka şekilde kullanılabilen bitki örtüsü olan "uzay bahçeleri" üzerinde çalışmaya yöneltti. NASA, en etkili olan bitkilerin gerbera, filodendron, pathos, kobra çiçeği (spathiophyllum) ve kurdela çiçeği (chlorophytum) olduğunu fark etmiş.
Lehanneur'un kosenpti, bu gezegende iç yaşamı hedef alan NASA'nın uzay bahçelerinin bağımsız, mobil bir konteynır versiyonu.
Daha önce yaşayan hava filtreleri görmüştük fakat Bel-Air'in hoş tasarımını çok beğendik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder