13 Nisan 2015 Pazartesi

PAGÇEV’den Ambalaj Atıkları İçin Kamu Spotu

CCdJCj8UsAE0Gqf
Bilinçli bir toplum, güzel bir ülke, aydınlık bir gelecek ve daha yaşanabilir bir dünya için ambalaj atıklarını ayrıştırarak geri dönüştürmek önemlidir.
Ambalaj Atıklarının Yetkilendirilmiş Kuruluşu PAGÇEV, doğal kaynakların sürdürülebilir bir anlayışla kullanılması ve "SORUNSUZ BİR ÇEVRE İÇİN SORUMLU ENDÜSTRİ" kavramına inanıyor ve bu sebeple kamuoyunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlamış olduğu Kamu Spotunu toplumla paylaşıyor.
Atıkların ayrıştırılmasının “geri dönüşüm” açısından önemini vurgulayan ve ünlü sanatçı Okan Yalabık’ın sesi ile hayat bulan kamu spotunda çok özel mesajlar var. Örneğin; Türkiye’de yıllık ortalama 762 milyon atık ortaya çıkıyor. Söz konusu miktar yaklaşık 122 bin adet olimpik yüzme havuzunun hacmine eşit. Bu havuzlar arka arkaya eklendiğinde Edirne’den Kars’a iki kez gidip gelmek mümkün. Bir aile yıllık ortalama 330 adet cam şişe ve kavanoz kullanıyor. Bu cam şişe ve kavanozlardan sadece bir tanesi geri dönüştürüldüğünde bir bilgisayarın 25 dakikada kullandığı enerji karşılanabiliyor. Geri kazanılan her bir ton kağıt ile en az 17 ağaç doğadaki yaşamını sürdürebiliyor. Sadece 10 adet metal kutu geri kazanıldığında ise 100 watt’lık bir ampul 35 saat yanabiliyor.
Bilinçli bir toplum, güzel bir ülke, aydınlık bir gelecek ve daha yaşanabilir bir dünya için ambalaj atıklarını ayrıştırarak geri dönüşüme destek olun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder