15 Nisan 2015 Çarşamba

ODTÜ'lü Tasarımcılar Ödül Getirdi

CCnsdcJVAAASZm9
ODTÜ'lü endüstriyel tasarım ekibi Uluslararası Tasarım Oscarları Yarışması'ndan 7 ödül kazandı.
ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Hakan Gürsu, AA muhabirine, ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen yarışma hakkında bilgi verdi.
Solar taksi
Designnobis ekibinin başarılarından bahseden Gürsu, tasarımlar arasında öne çıkan "Solar Taksi"nin elektrikli bir araç olarak tasarlandığını, aynı zamanda güneş panelleri sayesinde temiz enerjiyle çalıştığından bahsetti. Bu tasarımın Ulaşım ve Alternatif Yakıtlı Araçlar kategorilerinde 2'ncilik ödülü ve mansiyon aldığını bildiren Gürsu, şöyle konuştu:
Hem güneş enerjisi hem de elektrik
"Solar Taksi'nin, şehir merkezlerinde turistik amaçlı kullanımı hedefleniyor. Tasarım, alternatif enerjisiyle ve yüksek performansıyla geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendiriliyor. Güneş enerjisini kullanımının yanında elektrikli olan araç, hafif, ekonomik, güvenli ve çevreci ürün kimliğiyle modern ortamlara uyum sağlarken panoramik manzarası ile ferah bir iç mekan yaratıyor. Katlanabilir koltuklarıyla 5 yolcuya kadar genişleyen esnek iç hacmi, rampa ve çift kapısı ile engelli kullanımı için de erişilebilirlik sağlıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder