3 Nisan 2015 Cuma

Kanser Hastasına Plastik Kemik Takıldı

CBqUsDwWEAADGUc
Kanser hastasına lise öğretmenlerinden yeni bir yüz yapıldı.
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 5 yıl önce kemik kanserine yakalanan ve yüzü deforme olan 67 yaşındaki çiftçiye, Bursa'da bir meslek lisesinde öğretmenler tarafından yapılan plastik elmacık kemiği ve göz takıldı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çiftçi İsmet Özşahin, 2010 yılında kemik kanserine yakalandı. İstanbul'da bir üniversite hastanesinde cerrahi operasyon geçiren Özşahin'in yüzünün sağ bölümündeki elmacık kemiği ve göz çukurundaki kanserli bölüm temizlendi. Hastalığından kurtulan Özşahin'in bu kez yüzünün söz konusu kısmında çukur oluştu.
Yıllardır yüzünün deforme olan bölümünü bantla kapatarak hayatını sürdüren Özşahin, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrolleriyle ilgilenen doktor tarafından Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde plastik uygulamalarla ilgilenen öğretmenlere yönlendirildi.
Öğretmenlerin yürüttüğü proje kapsamında silikondan yapılan elmacık kemiği ve plastik göz, Plastik Cerrahi operasyonuyla Özşahin'e takılarak yeni bir yüze kavuşması sağlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder