7 Nisan 2015 Salı

IV. Uluslararası Polimerik Kompozitler Sempozyumu

CB99BApUAAAZPGu
IV. Uluslararası PolimerikKompozitler Sempozyumu, Sergi ve Proje Pazarı 7-9 Mayıs 2015 tarihlerine İzmir Altınyunus Çeşme Turistik Tesislerinde gerçekleştirilecektir.
Polimerikkompozitmalzemelerin üretimi, kullanımı ve geliştirilmesi alanında ulusal ve uluslararası geniş katılımla bilimsel ve teknik bilgi paylaşımı, uygulamaya aktarımda karşılaşılan sorunların tartışılması ve çözümler aranması amacıyla gerçekleştirilen bu sempozyum serisinde Kimya Mühendisleri Odası, kendi ilgi alanı içerisinde olan “PolimerikKompozit Malzemeler Sempozyumunu” ve buna bağlı olarak sergi, çalıştay ve proje pazarı etkinliğini Ege Bölge Şubesi koordinasyonuyla ve sanayici ve bilim çevrelerinin katılım ve katkılarını sağlayarak düzenlemeyi özgörevleri arasına almıştır. Yirminci yüzyılda insanlığın kullanımına giren, Türkiye'de ve dünyadaki önemi gittikçe artan polimerikkompozit malzemeler üretimi ve kullanımı her çeşit sanayide ve yaşamda geniş uygulama alanı bulan, geleceği de şekillendirecek teknolojik malzemelerdir. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi koordinatörlüğünde; bu malzemelerin giderek artan öneminin bilinciyle, bu alanda  2006 yılından bu yana iki yılda bir sürdürmekte olduğu bilimsel ve teknik paylaşım ortamını uluslararası düzeyde sağlamayı hedeflemektedir.  Güvenli, estetik, ekonomik, katma değeri yüksek ve çevre dostu ürünleri ile polimerikkompozit sektörünün dünyada ve ülkemizdeki bugünkü durumu ile geleceğe yönelik öneriler ve sürdürülebilirlik temalarının işleneceği sempozyumda konular: - PolimerikKompozitlerin Temel Bileşenleri - Termoset Reçineler, Termoplastikler ve Elastomerler - Güçlendirici Malzemeler - Yardımcı Malzemeler ve Katkılar (Katalizörler, Plastikleştiriciler, vb.)  - PolimerikKompozit Yapılar ve Uygulama Alanları - Üretim Teknolojileri - Teknolojiler, Sürdürülebilirlik ve Kompozit Malzemelerin, Üretimi ve  Karakterizasyonu - Yenilenebilir Enerji Alanında PolimerikKompozitler - BiyotemelliPolimerikKompozitler - Çevresel Etki ve Atık Yönetimi - Sektöre İlişkin Mevzuat ve Standartlar - İş Sağlığı ve İş Güvenliği - Eğitim olmakla beraber, bor kompozitler ile ilgili özel bir oturum da düzenlenecektir. 
Nanoteknoloji konusunda en çok atıf alan ilk 25 araştırmacıdan biri olan ve malzeme biliminde en çok atıf alan araştırmacı Prof. Dr. Emmanuel P. GIANNELIS sempozyumun ana konuşmacısıdır. Konuşmasının başlığı “Nanohibridlerin Enerji ve Çevre Uygulamaları”dır. Konusunda uzman olup davetimizi kabul eden değerli konuşmacılarımız alfabetik sıraya göre; Dr. Kazım ACATAY, Prof. Dr. Cengiz ALTAN, Prof. Dr. Rajesh D. ANANDJIWALA, Yalın AYDIN,  Prof. Dr. Ertuğrul ERDİN, Prof. Dr. F. Nil ERTAŞ, İ. Hakkı HACIALİOĞLU, Prof. Dr. Dilhan KALYON, Dr. Andreas LEUTERITZ, Prof. Dr. Karl E. LORBER, Prof. Dr. Yusuf MENCELOĞLU, Prof. Dr. Canan NAKİBOĞLU, Prof. Dr. Anand R. SANADİ, Doç. Dr. Özgür SEYDİBEYOĞLU, Prof. Dr. Metin TANOĞLU, Prof. Dr. Nurseli UYANIK, Dr. Yakup ÜLÇER, Prof. Dr.Manfred WILHELM, Prof. Dr. Ülkü YILMAZER’dır. Organizasyonda Prof. Dr. Cengiz ALTAN, Ferda ÖNEN, Prof. Dr. Gürel NİŞLİ, Hasan ÖMER, İbrahim KÖSE, İsmail Hakkı HACIALİOĞLU, Doç. Dr. M. Özgür SEYDİBEYOĞLU, Prof. Dr. Nurseli UYANIK, Prof. Dr. Ülkü YILMAZER’ın yer aldığı sempozyuma, konunun önemini ve gerekliliğini vurgulayarak katkılarını ve bilgi birikimlerini esirgemeyen ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişileri bu etkinlikleri birliktelikle daha güçlü ve başarılı kılmak için davet ediyoruz. 
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Kongre Yürütme ve Düzenleme Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder