9 Nisan 2015 Perşembe

Dolar Fed'deki Bölünmeler İle Yükseliyor

CCIS6PyUoAEna4V
Dolar, yatırımcıların faiz artırımlarının Fed’deki bölünmeler ile ertelenebileceği endişesiyle yükseliyor.
Dolar önemliparabirimleri karşısında, yatırımcıların ABD’de faiz oranı artırımlarının Fed’deki bölünmeler ile ertelenebileceği endişesini arka plana atmaları ile yükseliyor.
Bloomberg Spot Dolar Endeksi, geçtiğimiz üç ayda yüzde 20 yükselmesinin ardından ABD’de ekonomik verilerin beklentilerden zayıf gelmesi ile birlikte bu ay duraksadı. Fed’in Mart ayı toplantı tutanakları, borçlanma maliyetlerinin Haziran ayında artırılmasını destekleyen yetkililer ile düşen enerji fiyatları ve güçlenen doların enflasyonu engellemeye devam edeceğini söyleyen diğer yetkililer arasında fikir ayrılığı oluştuğunu gösterdi.
Hong Kong’da bulunan Royal Bank of Canada kıdemli döviz stratejisti Sue Trinh, “Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarının açıklanması öncesinde dolar baskı altındaydı ve gerçek FOMC açıklamasının ne kadar güvercin olduğu dikkate alındığında komitenin Haziran ayı faiz artırımı ile ilgili bölündüğü durumu FOMC’a daha şahin bir ton verdi. Biz Fed’in hala Haziran artırımına ilerlediğini düşünüyoruz. Eğer haklıysak bu düşük seviyelerde dolar alımı yapmaya devam edeceğimize işaret eder” dedi.
Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,193.30 puana geldi. Dolaryen karşısında, yüzde 0.2 artış ile 120.33 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında 1.0778 dolarda yatay bir seyir izliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder