13 Nisan 2015 Pazartesi

Bu Elektronik Oyuncak Lego’nun Tahtını Sallayacak

CCc58qxWIAARUkv
İTÜ Teknokent girişimcilere yeni olanaklar sağlıyor.
KarıncaLab’ta bu olanaklardan faydalanarak İTÜ Teknokent’te mıknatısla birleştirilen elektronik oyuncaklar üretti. KarıncaLab, aldığı girişimci ödülü ve Sanayi Bakanlığı desteğiyle internet üzerinden satışa bile başladı. Şirket şu anda okullarla koordineli bir şekilde gitse de asıl hedefleri bu oyuncakları Avrupa’da satmak.
KarıncaLab, genç bir girişimcinin sahip olduğu bir buçuk yıl önce kurulan bir şirket. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)Teknokent içinde faaliyet gösteren şirketin sahibi Şahin İncik (26) mıknatıslarla birleştirilen elektronik oyuncak üretiyor. İTÜ’de 2013 yılında düzenlenen yarışmada birinci olan Şahin İncik, yarışma ödülü olan 100 bin TL’nin dışında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği 100 bin TL ile Teknokent’te kendi elektronik yapboz oyuncaklarını üretiyor.
Plastik parçaları Türkiye’den, elektronik devreleri yurtdışından
Alınan siparişe göre plastik ve ahşap üretimler yapabilen KarıncaLab, altıgen elektronik parçalardan yapılan oyuncakları kendi tasarımları olan kutularda satıyor.
Dört kişilik bir ekiple çalışan Şahin İncik, “Kendi üretimimizi yapmamız için bu para bize ödülün kazandırdığı 100 bin TL ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği 100 bin TL yeterli geldi. Yeni oyuncak modülleri üreterek çocuk ve yetişkinlere hayallerinin yapboz oyuncağını yapma imkanı veriyoruz. Plastik parçaları Türkiye’den, elektronik devreleri yurtdışından alıyoruz. Üretim ve tasarım ise bize ait. İnternetten makey.com.tr üzerinden ön sipariş alıyoruz” şeklinde konuştu.
Özel okullardan siparişler aldıklarını belirten İncik, üç ay sonra seri üretime başlayacaklarını da bildirdi.
İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Ankara’dan okullardan talep geldiğini belirten İncik, hedeflerinin Toys Shop ve DNR mağazalarına, 2016 ortalarında da Avrupa pazarına girmek olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder