4 Haziran 2015 Perşembe

Su İçmeniz İçin Sizi Uyaran Akıllı Şişe

Yaz sıcakları da içimizi kurutmaya geliyorken (ne kurutması geçen hafta sel götürdü buraları) ihmal edebildiğimiz su içme işini bize hatırlatan Hidrate Me, dehidrasyondan ölmemeniz için elinden geleni yapıyor.

Hidrate Me (Sula beni ya da beni sulandır olarak Türkçe’ye çevirebilirsiniz ama komik olmaz) üzerinde bulunan sensörler yardımı ile sizin tükettiğiniz su miktarını ölçüyor ve telefonunuzla senkronize bir şekilde aldığınız su miktarının verilerini tutuyor. Susadığınız zaman ya da su içmeniz gerektiği zaman da parlayan şişe şu an Kickstarterdaki hedef bütçesini toplamış durumda. (35 bin Dolar hedefleyip 45 bin toplamışlar)
Telefonunuzla senkronize olmuş olan Hidrate Me isimli bu şişe, gün içinde almanız gereken su miktarını gösterip bu hedefin ne kadar gerisinde olduğunuzu söylüyor ve su içmenizin üzerinden geçen zamana göre size bildirim göndererek “Hey, biraz daha su içmenin vakti. Hadi bakalım!” gibi annevari mesajlar gösteriyor.Aşağıda tasarım aşamasının videosunu da izleyebileceğiniz Sula Beni isimli 0,7 litrelik, bakteri tutmayan, akıllı su şişesinin fiyatı 39 Dolar olacakmış ve 2015’in kış sezonunda (Aralık ayına gelen kısım, ocak, şubat değil) piyasada olması planlanıyormuş.. (Bir şişe için o fiyat ne; 0,7 litre ne?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder