Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), firmaların uluslararası alandaki rekabet gücünü yükseltmek ve katma değerli üretimin payını artırmak amacıyla faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. BTSO, şimdi de 'Ev Tekstili Kümelenmesi'ni kurmak için çalışmalara başladı.
Bursa'da sanayideki dönüşüm hamlesini gerçekleştirmek ve sektör çeşitliliğini sağlamak adına Uzay Havacılık ve Savunma ile Raylı Sistemler alanlarında kümelenmeleri kuran BTSO, yeni bir kümelenme çalışmasına daha imza atmaya hazırlanıyor. Ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek çatı altında toplamayı amaçlayan BTSO, böylece sektörde önemli bir paya sahip olan Bursalı firmaları uluslararası arenada daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlıyor. BTSO Merkez Binası'nda düzenlenen 'Ev Tekstili Kümelenmesi Bilgilendirme Toplantısı'nda sektör paydaşları bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da katıldığı toplantıda firmalara, kümelenme modelinin faydaları hakkında sunum yapıldı.
"ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ KAZANDIRIYOR"
Dünyanın ulaştığı rekabet ortamında yeni değerler üretebilen, katma değeri ve rekabet gücünü sürekli artıran firmaların başarıya ulaştığını belirten İsmail Kuş, sadece üreten ve pazarlayan değil, tasarlayan ve marka oluşturan bir kent ve ülke konumuna ulaşılması gerektiğini vurguladı. Kümelenme ile firmaların uluslararası arenada rekabet gücü kazandığını belirten İsmail Kuş, "Günümüz küresel piyasalarında firmalarımızın daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. KOBİ'lerimize sunulan kaynaklarımızı daha verimli ve etkin kullanmak artık bir gereklilik haline gelmiştir. Kümelenme de bu gerekliliği yerine getirebilmenin en önemli yollardan birisi" dedi.
"SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI HEDEFLİYORUZ"
İsmail Kuş, üniversite-sanayi ve kamu işbirliğinin firmaların sürdürülebilir rekabet gücünü artırmasında büyük rol oynadığını söyledi. Kümeyi bir arada tutan unsurun kurumlar arası güven ve işbirliği olduğuna işaret eden İsmail Kuş, "Bunu gerçekleştirebilen firmalar, oluşturdukları sinerji ile verimliliklerini artırıyor. Sanayimizin yapısal dönüşümü açısından büyük önem taşıyan kümelenme faaliyetlerinde BTSO olarak aktif bir rol oynamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"DÜNYA PAZARINA BURSA DAMGASI"
Kümelenmenin Bursa ve Türkiye'nin gelecek hedefleri için atılmış önemli bir adım olduğuna işaret eden İsmail Kuş, Türk Ev Tekstili sektörü hakkında ise şu bilgileri verdi: "Sektörümüz, yıllık 3 milyar doların üzerindeki ihracatı ile dünyada ilk 3 sırada yer almaktadır. Dünya pazarlarında yüzde 5'lik pay alan sektörümüzün, orta ve üst segment ürünlerle bu başarıyı elde etmesi daha da anlamlıdır. Türkiye'nin kilogram başı ortalama ihracatı 1,68 dolar iken ev tekstil sektörümüzde bu rakam 11 doları aşmaktadır. Sektörde uluslararası alanda elde ettiğimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve Bursa markalarıyla dünya pazarında yer almak en önemli hedeflerimiz arasındadır."
"KALİTE ÇITASINI YÜKSELİYOR"
BTSO öncülüğünde yürütülen kümelenme çalışmalarının Bursa sanayisine ayrı bir vizyon kattığını kaydeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise "Üniversite olarak aktif destek verdiğimiz küme çalışması, firmalarımızın güç birliği yaparak sektörlerindeki katma değeri ve kalite çıtasını yükseltmeyi sağlıyor. Ev Tekstili Küme Çalışması, Bursa sanayisi için büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden Bursalı firmaların mutlaka kümelenme çalışmalarına katılması ve sektörlerine sahip çıkması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder