15 Haziran 2015 Pazartesi

Kauçuk Sektörü Konya’da Buluştu


İstanbul merkezli Kauçuk Derneği, sektör temsilcileri ile Konya'da buluştu.

Dernek yetkilileri Konyalı kauçuk firmalarına dernekle ilgili bilgi verdi ve Uluslararası Kauçuk Fuarı'na Konyalı firmaları davet etti.
Kurucuları arasında Sakıp Sabancı'nın da bulunduğu derneğin yönetim kurulu üyesi Behlül Metin, "Derneğimiz 1988 yılında İstanbul'da kuruldu. Kurulduğu günden bugüne kadar eğitim faaliyetlerine önem verdik. Derneğimizin de asli amacı budur. Sektör temsilcilerini bilgilendirmek, yanlış bilinenleri düzeltmek adına birçok seminer eğitim programlarımız oldu. Eğitim faaliyetlerine verdiğimiz önemin de sektör olarak karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Eğitim verdiğimiz bir işletme sahibimiz, sektörün önde gelen ülkelerinden Almanya'daki aldığı eğitimin çok üstünde bir eğitimi bizim verdiğimizi belirtti. En son 8. İstanbul Uluslararası Kauçuk Fuarı'nı gerçekleştirdik. Uluslararası çalışan sektör temsilcilerini buluşturduk" ifadelerini kullandı.
Kauçuk üretiminde Türkiye'nin yerini değerlendiren Metin, "Hindistan, Çin, Amerika bu sektörün başlıca temsilcileri. Türkiye'de de derneğimizin de çalışmaları ile kauçuk üretimine karşı bir bilinç oluştu. Türkiye'de plastik ve kauçuk fuarları bir arada yapılıyordu. Biz plastik fuarlarında kauçuk temsilcilerinin arada kaynamasını istemiyoruz. Bu amaçla da sadece kauçuk konulu fuarlar yaptık. 2004 yılında ilk fuarımızı gerçekleştirdik. 2010 yılına kadar yılda bir, 2010 yılından sonra da iki yılda bir düzenli olarak bu fuarlarımızı gerçekleştirdik. Türkiye fuarcılıkta son yıllardaki atılımlarla iyi bir noktaya geldi. Ancak yeterli değil. Türkiye'nin yarısı kadar bir turizm malzemesi olmayan Almanya'nın turizm geliri Türkiye'nin 10 katı. Almanya bu rakamları geliştirdiği fuarcılık ile kazandı. Türkiye kauçuk üretiminde 10. sırada. Bizler istiyoruz ki 5.-6. olalım. 600 metrekare ile başladığımız fuarcılık çalışmalarımız, 2014'de 4 bin metrekareye kadar geldi. Yeterli değil elbette. Hindistan'da bu fuar 11 bin metrekarelik alanda yapılıyor. İstiyoruz ki kauçuk dendiği zaman akla Türkiye gelsin. Konyalı firmalardan da bu fuarımıza katılımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder