26 Haziran 2015 Cuma

Manisa'da Geri Dönüşüm Seferberliği

Alaşehir İlçesi'nde uygulanan 'Ambalaj Atıkları Geri Kazandırma Projesi' ile atıkların geri dönüşümü konusunda halka bilgilendirici broşür dağıtılıyor.

Alaşehir Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile hayata geçirilen 'Ambalaj Atıkları Geri Kazandırma Projesi' kapsamında 8 görevli ev ziyaretleri yapmaya başladı. Alaşehir'in pilot bölge seçilen Soğuksu ve Sarısu Mahallerinde vatandaşlarla görüşen proje yetkilileri, 'Ambalaj atıkları çöp değildir, geri dönüştürülür, doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur, enerji tasarrufu sağlar, küresel ısınmayı yavaşlatır, iş olanağı sağlar, ülke ekonomisine değer katar, çöpe atmayın, ayırın, geleceğinizi kazanın' sloganlarının bulunduğu bilgilendirici broşür dağıtıyor. Projeyi tanıtan broşürde vatandaşlar sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda uyarılırken, bir ton cam atık ile 100 litre petrol, plastik ambalaj atıklarının geri dönüşümünden elyaf içeren tekstil ürünleri ve atık su boruları ve marley gibi malzemelerin üretildiği belirtiliyor. Sadece 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 Watt'lık bir ampulün 20 saat çalıştığını söyleyen proje sorumluları, geri dönüştürülen bir ton kağıt, karton atık ile 17 ağacın kesilmekten kurtulduğu, kompozit ambalaj atıklarının geri dönüşümünden karton koliler, yalıtım malzemeleri ve mobilya gibi ürünler üretildiğini anlatıyor.
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, proje ile cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesini sağlamak istediklerini dile getirdi. Başta doğal kaynak tasarrufu olmak üzere, çevrenin korunması, katı atık depolama alanlarının daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Karaçoban, "Enerji tasarrufu sağlanarak küresel ısınma yavaşlarken ülke ekonomisine de değer kazandırılıyor. Projeye destek bekliyoruz. Çünkü bu hepimizin görevidir. Vatandaşlarımız şehrimizin değişik bölgelerine bırakılan kendilerine en yakın kumbaraya atıklarını atarlarsa, onların da projeye bir katkısı olur. Daha iyi bir gelecek için, bu projeyi hep birlikte desteklemeliyiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder