17 Haziran 2015 Çarşamba

TÜBİTAK’tan Aldığı Destekle, İmplant Fabrikası Kurdu

TÜBİTAK’tan aldığı destekle implant fabrikası kuran Dr.Talat Buğur, en son model teknolojiyle diş malzemeleri üretecek.

Kocaeli Gebze’de protokol imzalayan Dr. Talat Buğur’un TÜBİTAK’tan aldığı kredi sayesinde kurmuş olduğu implant fabrikası artık en son model teknolojiyle diş malzemeleri üretecek. Tamamen Türk bilim insanları tarafından hazırlanan ve geliştirilen ürünler bütün dünyaya ihraç edilecek.
Dr.Talat Buğur konuyla ilgili; “MARTEK’le Avrupa’nın en büyük diş implant fabrikalarından birinin kurulması için protokol imza törenini gerçekleştirdik. Bundan sonra burada kurulacak olan fabrika ile sadece Avrupa’ya değil dünyaya çok ciddi bir ihracat gerçekleştireceğiz.  Çalışmalarımız hızlandı. 8 ay içinde üretime başlamayı hedefliyoruz” dedi. Buğur;  “Burada kullandığım teknoloji sayesinde diş implantı uyguladıktan sonra hastaların bekleme sürelerini çok kısa bir süreye çekiyoruz. Bu aynı zamanda dünyadaki en ileri implant teknolojisine sahip olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.
Protokolü değerlendiren  TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ise; “TÜBİTAK Teknokent bünyesinde DTİ- İmplant  şirketimizin faaliyetlerine başlaması için bir açılış töreni gerçekleştirdik. DTİ İmplant ,yurt dışına da ihracat ağırlıklı olarak belirli çeşit implant ürünleri üretiyor. Talep belli. Bu konuda TÜBİTAK MAM, Marmara Teknokent (MARKENT) ve TÜBİTAK Bilgem olarak ortak olarak bir işbirliği protokolü imzaladık” açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder