Plastik sektörünün şemsiye örgütü PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu) 2.’nci Olağan Genel Kurulu Toplantısı, İstanbul’da yapıldı.
Toplantıda, tek listeyle gidilen seçimde, birinci dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığını başarıyla yürüten Selçuk Aksoy ile yeni döneme de devam kararı verildi. Sektörün ve örgütlenme faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, bir manifesto da okunarak kamuoyu dikkatine sunuldu.
Selçuk Aksoy tarafından okunan manifestoda (bildiri) ise “Sektörümüze karşı yürütülen önyargılı hareketlere karşı çıkmaya; yanlış algılara, haksızlıklara, sorunlara karşı tek bir ses olarak güçlü bir şekilde yanıt vermeye katılıyoruz. Günlük yaşamımızda ve birçok sektörün vazgeçilmez, katma değerli mamulü olan plastiğin önemini, bilinmeyen faydalarını, ülkeye, ekonomiye katkılarını her daim dile getireceğiz” görüşü vurgulandı.
Aksoy yaptığı konuşmada, sektörün dış pazarda ciddi rekabet riskleriyle karşı karşıya olduğunu; Türkiye içinde de karar alıcılara etki etmeye yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını da kaydetti.
Hüseyin Semerci ve Erol Paksu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildiği PLASFED Olağan Genel KuruluToplantısı’nda Reha Gür Muhasip Üye seçilirken, Murat Kökoğlu da Sekreter Üye olarak görevlendirildi.
PLASFED şemsiyesi altına katılan üye sayısı hızla artırıyor!
Yeni katılan derneklerle birlikte 8 üye dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy yaptı. PLASFED şemsiyesi altına katılan dernek sayısının her geçen gün artmasının ve bu güç birliği ile Türkiye’ye yayılmanın önemine vurgu yapan Aksoy, “Federasyon ayrı bir kavram değil. Sizlerin bir araya gelmesinin oluşturduğu gittikçe güçlenen, büyüyen bir isim; sizler federasyonun kendisisiniz ve hepimiz bunun bir parçasıyız! Bu başarı, gurur duymamız gereken, dışardan da takdir edilen bir başarıdır” dedi.
Katma değeri yüksek ürünlere geçmesi zorunlu olan Türkiye plastik sektörü, dış ve iç rekabet-uygulama riskleri ile karşı karşıya!
Konuşmasında, sektörün dış ve iç rekabet-uygulama riskleri ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Aksoy, bu risklere karşı sektörü geliştirmek, haksız önyargı ve saldırılarla mücadele etmek için güç birliği içinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Türkiye ve dünyanın ekonomik riskleri yüksek. Bir süredir devam eden düşük büyüme hızı, bundan sonra bizim için kaçınılmaz olacak. Düşük kar marjlarıyla bundan sonra da birlikte mücadele edeceğiz. Bölgemiz için fırsat Orta Doğu’dur. Orta Doğu hammadde sağlar olsa da, Orta Doğu’nun yeni hedefi artık plastik hammadde üretiminden plastik mamul üretimine geçmektir. Buna önlem olarak katma değeri yüksek ürünlere geçmemiz gerekiyor.”
İthal ettikleri ürünlere ihraç ettiklerinden çok daha fazla para ödediklerine dikkat çeken Selçuk Aksoy, “Çok fazla ihracat yapıyoruz ama ihraç ettiklerimiz ucuz, ithal ettiklerimiz daha pahalı! Bunun için eğitim, inovasyon, AR – GE ve birliktelik lazım. Faaliyetlerimiz içinde, eğitim faaliyetlerimiz de var ama bu eğitim faaliyetlerimizin yaygınlaştırılmasını ben özellikle sizlerden rica ediyorum” diyerek eğitim konusunun büyük önem taşıdığını ifade etti.
Sektöre yönelik değerlendirmeler de yapıldı!
PLASFED Genel Kurulu’nda, sektör ve örgütlenmeye yönelik değerlendirmeler de yapıldı. PLASFED’in, yerel örgütlenmenin yaygınlaştırılması, plastik sanayicilerinin örgütlü olmadığı bölgelerde yeni dernekler kurulması yoluyla yaygın ve kapsamlı bir temsil üzerinde yükselmesi yönündeki örgütlenme modeline güven teyit edildi.
Karar alıcılar nezdinde PLASFED’in yürüttüğü çalışmalara güven vurgulandı ve etkinliğinin daha da geliştirilmesi yönünde çalışılması görüşü benimsendi. PLASFED’in bu konudaki yol haritası da paylaşıldı.
PLASFED Genel Kurulu, Selçuk Aksoy başkanlığındaki yeni yönetimi de belirledi!
Genel Kurul’da yapılan seçimlerde, 2015-2018 döneminde görev yapacak Selçuk Aksoy Yönetim Kurulu Başkanlığındaki liste oybirliğiyle kabul edildi. PLASFED yeni Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluştu:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder