10 Haziran 2015 Çarşamba

Çorum'da 664 Kilo Atık Pil Toplandı

Çorum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) birlikte düzenlediği okullar arası atık pil toplama kampanyasında 664 kilo atık pil toplandı.

Çorum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) birlikte düzenlediği okullar arası atık pil toplama kampanyasında 664 kilo atık pil toplandı.
Kentte eğitim ve öğretim veren 65 okulun katıldığı kampanyayla ilgili sonuçların açıklanmasının ardından Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde ödül töreni düzenlendi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, burada yaptığı konuşmada, temiz bir dünya için katkı sağlamak amacıyla kampanyanın başlatıldığını belirtti.
Düzenlenen kampanya kapsamında okullardaki öğrenciler tarafından 664 kilogram atık pilin toplandığının altını çizen Candan, "Bu kampanya bizim düzenlediğimiz ikinci kampanya. Belediye olarak gençlerin çevre duyarlılığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerin çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet çok önemli. Doğanın bir kuralı vardır. Yaptığınız bir iyilik daha büyük bir iyilik olarak size dönecektir" dedi.
Törende kampanyada birinci olan Mimar Sinan İlkokulu'na masa tenisi seti, ikinci TOKİ Şehit Onur Bakbak Lisesi'ne futbol seti, üçüncü olan Bahçelievler İlkokulu'na da satranç seti hediye eden Candan, ayrıca tek başına 50 kilo pil toplayan Mimar Sinan İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Gökmen Özdülger'i de kutladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder