29 Temmuz 2015 Çarşamba

Yerli Oyuncak İçin Adım Atıldı

İthal oyuncağa 5 yılda 3.2 milyar dolar gitti 'yerli' için adım atıldı.

Türkiye, 5 yılda oyuncak ithalatı için 3.2 milyar dolar ödedi. İthalat kalemini azaltmayı hedefleyen Türkiye şimdi yerli oyuncak stratejisini devreye aldı.
Yerli oyuncak üretimi için Erzurum'da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması planlanan Türkiye'de, son 5 yılda bu alanda 2.7 milyar dolarlık dış ticaret açığı verildi. 2010 yılında 472 milyon dolarlık oyuncak ithalatı gerçekleştirilirken, geçen yıl bu tutar yüzde 55 artarak 731 milyon dolara ulaştı. 2010-2014 arasındaki oyuncak ithalatı 3.2 milyar dolar olarak hesaplandı.
Piyasaya Çin hakim
Son 5 yılda en fazla oyuncak ithalatı yapılan ülkelere bakıldığında Çin, diğer ülkelere göre açık ara önde bulunuyor. Çin'den 2010-2014 arasında toplam 2.5 milyar dolar  ithalat gerçekleştirildi.
Plastik sektörü büyük
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu, oyuncak OSB'si kurulması önerisini canı yürekten desteklediklerini belirtti. Nakıboğlu, pek çok kişinin plastik sektöründe olmasına karşın bugüne kadar dikkatleri çekmeyen 'milli oyuncak'ı gündeme getirdiği için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı tebrik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder