28 Temmuz 2015 Salı

Proseste Termoplastik Elastomerler

Termoplastik elastomerler (TPE) formları ve reçeteleri POEX çift vidalı extruderler kullanılarak üretilmektedir. 

Termoplastik elastomerler (TPE’ler), plastik ve elastomer özellikleri bir arada tutan yüksek mukavemetli ürünlerdir. TPE’in performans özellikleri, ticari kauçuklara çok benzerlik gösterir. Elastomerik fazı, elastik geri dönüşüm ve yumuşaklık gibi kauçuksu özellikler göstermesini sağlar. Diğer taraftan, termoplastik faz ise, ekstrüzyon, enjeksiyonla kalıplama, üfleme ile şişirme v.b. gibi klasik plastik işleme yöntemleriyle işlenmesine ve termoplastiklerde kullanılan ekipmanların kullanımına izin verir ve de tümüyle geri dönüştürülebilirler. Moleküler yapısı nedeniyle, termoplastik elastomerler elastik özellikleri nedeniyle termoplastik işleme özelliklerine sahiptirler. Bu nedenle ideal kompaund için POEX çift vidalı extruderler uygundur.
Darbe düzenleyici olarak ya da ürün özelliklerini geliştirmek için ikincil plastik proseslerinde veya son ürün imalatında kullanılabilirler.
Başlıca Termoplastik Elestomerler
Termoplastik Vulkanizatlar (TPV), Stiren Blok Kopolimerleri (TPE-S), Termoplastik Poliüretanlar (TPU), Termoplastik Poliolefin Karışımları (TPO), Poliamidler (PEBA), Kopoliesterler (COPE)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder