8 Temmuz 2015 Çarşamba

Ambalaj Tasarımına Gençlik Aşısı

Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2015’ finalistleri açıklandı.

ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2015’te finale kalan 12 öğrenci belli oldu. 19 farklı üniversiteden 148 başvurunun yapıldığı yarışmada ilk 3 sırayı paylaşan finalistlere para ödülü yanında öğrenim hayatları boyunca burs verilecek.
ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı organizatörü Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2015’te finale kalan öğrenciler belli oldu. Türkiye’de tasarım eğitimi alan öğrencilerin ambalaj tasarımı alanına yönelmelerini sağlamak ve uluslararası rekabet gücü yüksek bir sektör oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldı. Türkiye genelinde 19 farklı üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı/Endüstriyel Tasarım ve Grafik Tasarım bölümlerinden 148 proje kazanmak için yarıştı.
Yarışmaya en fazla başvuru 46 proje ile ‘yenilikçi ambalaj’ kategorisinden oldu. ‘Grafik tasarım’ 17 proje ile ikinci sırada yer alırken, onu 16 proje ile ‘geleneksele dönüş’ kategorisi takip etti. En fazla başvuru İstanbul (39), İzmir (20) ve Kütahya’dan (19) geldi.
Şampiyon tasarımcılara hem ödül hem de burs
11’inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nda ilk üç dereceyi paylaşan finalistler, 5bin TL, 3bin TL, 2bin TL para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon alan üç öğrenci ise 1000 TL ile ödüllendirilecek.
Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut: ‘‘Bu yarışma WPO - Dünya Ambalaj Örgütü ve APF -Asya Ambalaj Federasyonu tarafından tanınıyor ve teşvik ediliyor. Yarışmada (mansiyonlar dahil) ödüle layık bulunan projelerin sahipleri dilerlerse WPO ve APF tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalara katılabiliyorlar. Yarışmamızda ilk üç dereceyi hak eden kardeşlerimize çeşitli ödüllerin yanı sıra öğrenim hayatları boyunca ‘ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu’ adı altında yılda 12 ay burs sağlayarak, bu başarının sürdürülmesine katkıda bulunabilmeyi arzuluyoruz.  Bu yarışmadan başarı elde eden öğrencilerimiz WorldStar Student Yarışması’nda dünya çapında büyük başarılar elde ediyor. Örneğin geçtiğimiz yıl Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Doğukan Karapınar, ilk üç arasında yer alarak ‘WorldStar Student Ödülü’nü almaya hak kazandı’’ dedi.
Şampiyon finalistler
11’inci Ulusal Öğrenci Yarışması’nın Ödül Töreni ASD ve Reed TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen Avrasya Ambalaj 2015 İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı açılış töreninde gerçekleştirilecek. 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar sırasında yarışmada dereceye giren finalistler açıklanacak, projeleri sergilenecek.

Kazanan Adı Soyadı
Proje Adı
Kategori
Okul/Bölüm
Dilara Kartalkaya
Ballı Kaymaklı
Kahvaltı Zamanı
   İzmir Ekonomi Üniversitesi/Endüstriyel  Tasarım Bölümü
Aslıhan Tokat
Box Candy
Grafik Tasarım
ODTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü
Tugay Topçu
Cooler Pak
Eğlence Zamanı
İTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Nur Nagihan Tuna
Güldür
Geleneksele Dönüş
ODTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Büşra Öztürk
Kuruyemiş Ambalajı
Yenilikçi Ambalaj
Dumlupınar Üniversitesi /Grafik Bölümü
Mertcan Avcı
Nutpot
Yenilikçi Ambalaj
Bilgi Üniversitesi / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Zeynep Çebi /
Ege Apaydın /
Özgün Yurdaer
Recyc-all
Yenilikçi Ambalaj
İTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
İTÜ / Gıda Mühendisliği Bölümü
Yağmur Cansel İlhan
Stubble-Tıraş Sabun Ambalajı
Grafik Tasarım
Yaşar Üniversitesi / Grafik Tasarımı Bölümü
Emre Karacan
Şifa Süzen Poşet Çay Ambalajı
Geleneksele Dönüş
Anadolu Üniversitesi /Grafik Bölümü
Reyda Dönmez
Tek Kullanımlık Protein Tozu Ambalajı
Yeni Bir İçecek Deneyimi
İTÜ / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Dilara Şebnem Esendemir
Telve Türk Kahvesi Ambalaj Projesi
Geleneksele Dönüş
Marmara Üniversitesi /Grafik Bölümü
Muhammed Saner Öztürkler
Wave
Temizlik Ürünleri
Anadolu Üniversitesi /Endüstriyel Tasarım Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder