2 Temmuz 2015 Perşembe

Ford, Türk Metal'i Örgütlüyor

16 gün süren işçi direnişinin ardından önlem almaya çalışan Ford Otosan yönetimi, yeni işçiler aracılığıyla Türk Metal Sendikası’nı yetkili kılmaya uğraşıyor.

6 bini aşkın işçinin çalıştığı Ford Otosan Kocaeli fabrikasında 16 gün süren işçi direnişinin ardından yönetim Türk MetalSendikası’na yetki aldırmak için harekete geçti. Yönetim, bir yandan eylemlere katılan bazı işçileri kapı önüne koyarken, bir yandan da yeni işçiler alarak sendika üye sayılarında değişim yaratmaya çalışıyor.
İşçi direnişinin ardından çok sayıda işçinin Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olması ve bazı işçilerin de sendikasız kalması üzerine yeni plan devreye sokuldu. Bazı işçileri işten atan fabrika yönetimi, sürekli yeni sınavlar yaparak fabrikaya işçi alıyor. Ford’a yeni alınan işçiler baskıyla Türk Metal Sendikası’na üye yapılarak yetki sorununun çözülmesi planlanıyor.
Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında eylemlerin ardından “kimse işten atılmayacak” sözü verilmesine rağmen toplamda 120 işçi işten atılmıştı. Son grupta işten atılan işçiler, ani bir duyuruyla fabrikanın İnsan Kaynakları bölümüne çağrılmış ve burada eyleme katılıp katılmadıklarını sorgulayan soruları yanıtlamaları istenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder