7 Temmuz 2015 Salı

Kesme Enerji Girişi Optimal Düzeylere Çekebilir mi?

Kesme hızı ve süresinin bir sonucudur. Hız arttıkça kesme hızı artar fakat zaman azaltılarak üretilen iş arttırılabilir ve kesme enerjisi girişi optimal düzeylere çekilebilir.

Do/ Di Oranının Karıştırmada İşlemindeki Payı - Karıştırma Kabının Seçimi
Kabın boyutunun, bıçak boyutu ve çalışması ile karşılaştırılmasına bağlı olarak, karıştırma kabı bir kahve öğütücü, hamur yoğurucu veya meyve suyu mikseri olabilir. Kesme işlemi ısınma ve dağılmaya yol açar. Kesme gerilimi, kesme hızı ve viskozitenin bir sonucudur. Kahve öğütücünün tipik bir özelliği olarak, kesme grilimi parçalanma meydana getirir. Hacmin artmasıyla, yoğurma ve daha fazla karıştırma mümkün hale gelir. Yalnızca daha büyük bir Do/ Di oranının sonucu olan daha büyük bir hacimle, yoğurma ve karıştırmadan daha büyük etkiler elde etmek mümkündür. Uzatma, katlama veya bükme ve ardından sıkma ile ıslatma sağlanır. Karıştırma, akışın bozulmasından dolayı dağıtım ve homojenlik sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder