20 Temmuz 2015 Pazartesi

Şanlıurfa'da Patlama

Şanlıurfa - Suruç meydana gelen patlamada resmi bildirime göre ilk belirlemelerde 27 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamda "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir." denildi
Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Şanlıurfa kent merkezinden takviye polis ekipleri gönderildi.
Yetkililer, saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirdiğini belirtiyor. Saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.
Patlamanın basın açıklaması sırasında meydana geldiği belirtiliyor. İstanbul ve Ankara'dan Şanlıurfa'ya giden 300 kişilik ESP'li grubun hedef alındığı belirtiliyor.
Resmi olmayan bildirime göre ilk belirlemelerde patlamada en az 20 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.
Bölgede çok miktarda kana ihtiyaç duyulduğu belirtilirken bölgeye çevre illerden çok sayıda yardım ekipleri sevk ediliyor.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz." mesajı verildi.
 CHP'den kan bağışı çağrısı CHP Genel Merkezinden, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama nedeniyle bölgedeki teşkilat mensuplarından kan bağışında bulunmaları istendi.
Alınan bilgiye göre, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, patlama sonrası bölgedeki parti yöneticilerini telefonla arayarak bilgi aldı.
Bingöl, teşkilat mensuplarından çalışmalara destek olunmasını isterken, olayda yaralananlar için de kan bağışında bulunması çağrısı yaptı.
CHP'li yetkililer, olayla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder