30 Temmuz 2015 Perşembe

Çapaktan, Granüle Geri Dönüşmüş Ürünler Masaya Yatırılacak

Geri dönüşmüş çapak, granül, offspect, widespect, nearprime malzemelerle ilgili bilgi alışverişi yapılacak.

Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği 14 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanıp (Sayı: 29295) yürürlüğe girdi.
Bu tebliğ ile ilgili daha önce Vakfımız PAGEV’in yaptığı bilgilendirmelerde;
“Burada göz ardı edilmemesi gereken diğer bir konu; dünyanın geldiği noktada, artık geri dönüşümün durumu, geri dönüşüme bakış ve “yeni ürün” kavramı göz önüne alınmadan, 1980'lerde ana gövdesi oluşan bir mevzuat ile yol alınmaya çalışılmasıdır. Örneğin bugün Türkiye’nin göz bebeği olan Otomotiv Endüstrisinin geldiği noktada, otomobil fabrikaları plastik parça üreticilerine, belirli oranlarda geri dönüştürülmüş malzeme içeren hammadde kullanımı şart koşulmaktadır. Bu konuda daha birçok örnek sayılabilir. Yine koruge boru sektörü bu konuda önemli bir konumdadır.
Esasen geri dönüşüm konusunda Bakanlıkların görüşlerinin doğru bilgilendirme ile oluşması çok önemlidir. Bu sebeple Ekonomi Bakanlığımıza, konunun muhatabı olan tüm paydaşları (ilgili Bakanlıklar, Sivil Toplum Örgütleri, AB temsilcileri, yerli petrokimya firmaları dahil) içeren bir komisyon kurulması, bu komisyonun "Geri Dönüşüm" konusunu, bilimin ve tekniğin geldiği son durumu da göz önüne alarak değerlendirip, 1980’lerde oluşturulmuş, bu tebliği de içeren ana mevzuatın, bu komisyonun elde ettiği sonuçlara göre yenilenmesi ve bu konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şartından çıkarılması yönünde başvurumuzu yaptık” denildi.
Geri dönüşmüş çapak, granül, offspect, widespect, nearprime malzemelerle ilgili ithalat sorunlarıyla ilgili olarak 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü Saat 18:00'de PAGEV'de bilgi alışverişi toplantısı yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder