En sık kullanılan lifler, kesilmiş elyaf biçiminde mevcut olan cam liflerdir.
Çözülmüş lifler giriş portlarını köprüleme eğilimi gösterdiğinden, kesilmiş cam liflerini beslemenin en önemli tarafı, liflerin çözülmesini önlemektir. Liflerin mekanik çalkantısını önlemek amacıyla, cam besleme en sık kullanılan besleyiciler titreşimli besleyicilerdir. Biyolojik dolgu maddelerine olan ilgiden dolayı, çözünük lifler yaygınlaşmaktadır.
Genel olarak, tavuk tüyü, jüt, kenaf, kenevir, buğday samanı ve diğer biyolojik lifleri istiflenmiş halde elde etmek mümkün değildir. Düşük kıvrım derinliği ve tork kullanılabilirliği nedeniyle, düşük besleme hızlarında çözünük haldeki lifi küçük besleyicilerle idare etmek zordur. Titreşimli besleyiciler bu durumda bir çözüm getirir. Öte yandan, daha yüksek, daha yüksek besleme hızlarında büyük vidalı besleyiciler bu maddeleri nispeten daha kolay idare edilebilir.
Taneli maddelerin akışı genellikle kolay olsa da, hacimsel yoğunluğu genellikle düşüktür ve besleme hızlarının planlaması sırasında bunun göz önünde bulundurulması gerekir. Vidalı bir besleyici hem granülleri, hem de taneli maddeleri edebilecek olsa da, taneli maddeler hacimsel yoğunluğun 1/5'iine sahip olarak, daha büyük besleyici gerektirebilir.
Yeniden öğütülmüş maddeler çeşitli parçacık boyutu ve şekline sahip olur. Yeniden öğütülmüş çoğu madde granül besleyicilerle aktarılabilir. Ancak, büyük boyutlu parçacıklar içeren yeniden öğütüşmüş maddeleri veya büyük parçacıklıları idare etmek zorlayıcıdır.
Sıvılar pompalara aktarılır. En yaygın karşılaşılan zorluk, pompaların çalışmasıyla ortaya çıkan akış hızı değişimleri hakkında önceden bilgi sahibi olmak önemlidir.
Buhar enjeksiyonu, ölçülen hacim oranında suyu ısıtılmış br geçiş noktasından geçirerek yapılır. Diğer tüm gazlar akışölçer kullanılarak enjekte edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder