8 Temmuz 2015 Çarşamba

Katı Maddelerinin Farklı Boyut ve Hacimsel Yoğunlukları

Kompaunding ekipmanına çoğunlukla katı maddelerin beslenmesi gerekse de, farklı viskozite aralıklarındaki sıvılar ve hatta bazı gazlar da enjekte edilebilir. 

Katı maddeler farklı boyut ve hacimsel yoğunluklarda bulunabilir. Bunları şu şekilde sınıflandırmak mümkündür.
- Granüller
- Tozlar
Serbest Akışlı
Kohezif veya Yapışkan
- Lifler
Stifli
Serbest
- Taneli maddeler
- Yeniden Öğütülmüş Maddeler
Çoğu granül kohezif olmayıp serbest akışlı olduğundan, kontrol edilmesi en kolay maddeler granüllerdir. Granül formundaki maddelerin hacimsel yoğunluğu 0.5 g/cc'den yüksek olduğundan, kompounding ekipmanlarının herhangi bir sınırlama olmaksızın çalıştırılmasına olanak sağlar. Basitleştirilmiş yığma madde besleyiciler ile bantlı besleyicileri de dahil olmak üzere çok çeşitli besleyiciler, tek veya çift vidalı besleyiciler ile bantlı besleyiciler granüllerle uyumludur. Granül besleyicilerin belirlenmesi, test edilmesi ve tesiste kullanımı genellikle kolaydır.
Kohezif tozlar biriktiğinden, yapışkan tozlar ise yüzeylere yapışarak akış yollarını tıkadığından, tozların, özellikle de kohezif ve yapışkan maddelerin beslenmesi genellikle daha büyük bir zorluk teşkil eder.
En sık kullanılan lifler, kesilmiş elyaf biçiminde mevcut olan cam liflerdir. Çözülmüş lifler giriş portlarını köprüleme eğilimi gösterdiğinden, kesilmiş cam liflerini beslemenin en önemli tarafı, liflerin çözülmesini önlemektir. Liflerin mekanik çalkantısını önlemek amacıyla, cam besleme en sık kullanılan besleyiciler titreşimli besleyicilerdir. Biyolojik dolgu maddelerine olan ilgiden dolayı, çözünük lifler yaygınlaşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder