23 Temmuz 2015 Perşembe

Aptar Gpup, Sesotec Marka Metal Ayırıcılar’a Güvendi

Aptar Gpup, Proses makinelerinin korunmasında Sesotec Marka Metal Ayırıcılar’a güvendi.

Aptar Grup sürekli değişen ambalaj sektöründe 50 yıldan fazla tecrübesiyle dozajlamada global pazar lideridir. Aptar Grup’un en önemli kurumsal hedefi güzellik, ev ve ilaç işletme bölümleri için güvenli ve kararlı ürünler sunmaktır. Bu amaca en yüksek teknoloji kullanılarak ulaşılmayı hedeflemektedir. Aptar Grup  eksiksiz bir gelişme için, tedarik ve üretim proseslerinde kendisi için yüksek standartlar belirlemiştir.
Aptar Grup işletme biriminde parfümler, cilt bakımı ve kozmetik için yenilikçi, güvenilir ve esnek çözümler sunar. Güzellik ürünlerinin ambalajlama sistemlerinde mükemmel bir fonksiyonla birlikte etkileyici bir estetiğin birleştirilmesi gerekmektedir. Aptar Grup, kozmetik endüstrisinin titiz müşterileri için güzellik ürünlerinin ideal şekilde paketlenmesini sağlayan bir ortaktır. Cilt bakım ürünleri için ürün portföyünde sprey pompaları, pompa dağıtıcıları, kapaklar ve vanalar bulunur. Ayrıca Aptar, Fransa Neubourg üretim tesisinde ISO 14001:2004 kalite standartlarında komple paketleme, müşteriye özel çözümler üretmekte ve geliştirmektedir. Küçük ambalajların yanı sıra dozajlama sistemleri ve spreylerin üretimi yapılmaktadır.
Neubourg’daki Aptar Grup üretim tesislerinde Plastik Enjeksiyon prosesi ile parfüm spreylerinin parçaları üretilir. Aptar Grup bu proseste yüksek kalite standartlarını SESOTEC Metal ayırıcılar ile korumaktadır. French Soufflet şirketi bu süreçte Aptar’ı ikna etmek için 6 ay boyunca Aptar’ın deneme işlemi gerçekleştirdi. Protector sisteminin açık bir şekilde birçok avantaj sağladığı görüldü. Mükemmel kalitede ürün çıkışı sağladı. Makine duruş sayılarında azalmalar sağladı. Makine tamir/bakım maliyetleri azaldı. Sonuç olarak çok kısa bir sürede yapılan yatırım geri döndü. SESOTEC, PROTECTOR serisi ile sağladığı mükemmel fiyat/performans değeri ile Aptar Grup’un üretimine değer kattı.
Metal ayırıcı kullanmadan önce, Aptar Grup çoğunlukla Plastik Enjeksiyon makinelerine mıknatıslar yerleştirmekteydi. Ancak mıknatıslar besleme hatlarında bütün metallerin ayrılmasında etkili değildi. Sadece demir esaslı metallerde etkili olmaktaydı.
Bu yüzden Aptar Grup proses makinelerini korumak için beş yıldan fazladır PROTECTOR serisi SESOTEC metal ayırıcıları kullanmaktadır. Bu metal ayırıcılar direkt olarak Plastik Enjeksiyon makinelerinin üzerine kurulur. Bunlar, tüm manyetik ve manyetik olmayan (çelik, paslanmaz çelik, alüminyum, vb.) tüm metalleri ayrıştırabilir. Metal plastik granülün içinde olsa dahi algılayıp ayrıştırabilir.
Aptar’ın fabrika bakım mühendisi ve üretim yöneticisi SESOTEC metal ayırıcılarının kalite güvencesi konusunda önemli bir unsuru olduğunu şu şekilde iletmekteler: “ Biz özellikle bu sistemlerin algılama hassasiyetine ikna olduk. Günlük performans testlerinde plastik enjeksiyon makinelerine daha az metal parçacığın ulaşmasıyla daha güvenilir ve kararlı bir şekilde çalıştığını gördük. Bu şekilde plastik enjeksiyon makinelerini fonksiyonel bozukluklara karşı güvenilir bir şekilde koruduğunu ispat etmiş oldu. Bu sebeple bugüne kadar üretim hatlarımıza 20’den fazla PROTECTOR kurduk.”
Protector uygulama alanlarında yüksek esneklik sağlamaktadır. Örneğin metal ayırıcılar ideal olarak ambalaj sektöründe içecek ve diğer sıvılar için kapak üretimine veya medikal teknolojileri için plastik ürünlerin üretimine uygundur. Metal ayırıcılar arızları önlerler ve böylece plastik işleme makinelerinin verimliliği artar.
PROTECTOR serisi metal ayırıcılar yüksek algılama hassasiyetine sahiptir ve böylece plastik malzemeyi yüksek düzeyde geridönüşüm haline işlerken bile Plastik Enjeksiyon makinelerinin güvenli bir şekilde çalışmasını garanti eder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder