13 Temmuz 2015 Pazartesi

Normal Vida Elemanı

Çift loblu, tamamen geçişimli standart aktarım elemanları belki de giriş bölgesinde bulunan en yaygın elemanlar olup, tamamen geçişimli ve kendini temizleyen elemanın mucidi olan Erdmenger'den dolayı Erdmenger profili olarak bilinir.

Kendini temizleme özelliği dolayısıyla, bunlar besleme maddelerinin kohezif durumunda olması veya ekstrüdere bu noktada sıvı, jel macun vs. beslenmesi durumunda tercih sebebidir.
Elemanların avans açısının artırılması taşıma kapasitesini artırarak, ekstrüdere daha yüksek hızda besleme sağlar. 2D'ye kadar avans açıları maddelerin ekstrüdere beslenmesini sağlamak için kullanılan tipik açılardır. 2 loblu elemanın kendini temizleyen geometrisinin bir dezavantajı, vida hızlarının radyal kuvvetlerinin bileşkesini arttırması ve öndeki hatve pozitif açısının malzemelerin vidaların üstüne çıkmasına yol açarak, vidalardaki besleme maddelerinin hacimsel yoğunluğu azaltması ve malzemelerin giriş bölgesine getirilmesini önlemesidir. Aktarım kapasitesinin vida hızıyla artacak olmasına karşın, akışkanlaşma nedeniyle vida hızları doğrusal değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder