29 Eylül 2015 Salı

PVC Artışları Hindistan İle Sınırlı Kaldı

Asya piyasalarında bu hafta, önde gelen Asyalı tedarikçiler Ekim ayı PVC tekliflerini açıkladı. 

Hindistan’a verilen tekliflerde ufak artışlar görülürken Çin ve Güneydoğu Asya ülkeleri de dahil olmak üzere bölgenin geri kalan kısmı için üreticilerden alınan fiyatlar Eylül’e kıyasla değişmedi.
Fiyat artışlarına, hafta başında Hindistanlı bir üretici öncülük etti. Üreticiden bir kaynak, muson mevsiminin sona ermesiyle Hindistan’da talebin iyileşeceğini beklediklerini açıkladı. Ayrıca, Ekim başında gerçekleşmesi planlanan bir bakım çalışması nedeniyle yurtiçi piyasaya tekliflerini yükselttiklerini belirtti.
Güney Koreli bir üretici de, önde gelen Tayvanlı bir üreticinin yeni fiyatlarını beklemeden, Hindistan’a verdiği tekliflerinde fiyat artışına gitti. Üreticiden bir kaynak, “Gelecek ay PVC hatlarımızdan birini durduracağımız için tedarikimiz kısıtlı olacak,” yorumunda bulundu.
Önde gelen Tayvanlı bir üretici de Hindistan piyasasına fiyatlarını ufak artışlarla açıkladı. Üreticiden bir kaynak, “Muson mevsiminin sona ermesini müteakip Hindistan’daki alım ilgisi canlanacak. Stokları azalan alıcıların stok yenilemek için piyasaya dönmelerini bekliyoruz. Ayrıca, tesisimizde Kasım ve Aralık boyunca planladığımız bakım çalışması nedeniyle bu ay için normalden daha az bir kota ayırdık,” diye belirtti.
Hindistan piyasasında Ekim ayı için fiyatlar yükselirken, önde gelen Tayvanlı üretici Çin’e ve Güneydoğu Asya’ya yeni tekliflerini Eylül seviyelerinden yeniledi.
Çin ve Güneydoğu Asya’daki birçok oyuncu, Çin’de zayıf talep ve yüksek stok seviyeleri mevcutken, Hindistan’dan gelen talebin bölge genelinde fiyat artışı sağlamak için yeterince güçlü olmadığı konusunda hemfikir. Oyunculardan biri, “Hindistan’da talebin iyileşmesi, fiyatların bölgenin tamamında yükselmesini sağlamaya yeterli değil, ” şeklinde yorumda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder