18 Eylül 2015 Cuma

PE Piyasasında İlave Düşüş Beklentileri

Avrupa’da oyuncular, Eylül ayı PE işlemlerinin etilen kontratındaki düşüşten daha büyük düşüşlerle yapıldığını bildiriyor. 

Çoğu oyuncu, önümüzdeki ay için, Eylül düşüşlerine kıyasla daha ufak da olsa ilave düşüşler öngörüyor.
Almanya’da faaliyet gösteren bir distribütör, iki farklı Batı Avrupa menşesi için Ağustos ayına kıyasla 200€/ton düşüşlerle spot PE işlemleri gerçekleştirdiğini bildirdi. Distribütör, “Eylül ayı için büyük bir kota ayırmadık, ancak, işlem gerçekleştirebilmek için etilen kontratındaki düşüşün üzerinde indirimler vermek durumunda kaldık. Zira piyasadaki hava zayıf ve talep kısıtlı,” şeklinde belirtti. Almanya merkezli diğer bir distribütör, ilk Eylül fiyatlarına kıyasla 30-60€/tonluk ilave düşüşleri kabul etmelerinin ardından Batı Avrupa menşeli PE için kotalarının çoğunu sattıklarını söyledi. Böylece, distribütörün toplam aylık düşüşleri 120-160€/tona ulaştı. Distribütör, “Talep, ayın başlarında daha iyiydi. Ancak, alıcılar, önümüzdeki ay ilave düşüşler öngördüğü için alım yapma konusunda daha temkinli davranıyorlar,” şeklinde belirtti.
Hollanda’da, bir distribütör, bir Batı Avrupa menşesi için Ağustos ayına kıyasla 70-120€/tonluk düşüşlerle spot PE işlemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Distribütör, “Filmlik YYPE’yi, bu ürün için sıkışık olan tedarik nedeniyle diğer PE ürünlerine kıyasla daha ufak düşüşlerle satabildik. Şimdilerde talep kısıtlı ve alıcılar Ekim ayı için ilave düşüşler öngörüyorlar,” şeklinde belirtti.
Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren İtalyan bir işleyici, Batı Avrupa ve Güney Avrupa menşeli filmlik AYPE için kontratlarını Ağustos ayına kıyasla 150€/tonluk düşüşlerle yaptı. Alıcı, “Bu ay etilen kontratında görülen düşüşün üzerinde indirimler alabildik. Ekim ayı için, fiyatların kısmen düşüş eğilimi göstermesini öngörüyoruz,” şeklinde belirtti. Diğer bir İtalyan işleyici, bir miktar millileştirilmiş Orta Doğu menşeli AYPE’yi bir önceki aya kıyasla 120€/tonluk bir düşüşle aldıklarını belirtti. Alıcı, “Ekim ayında ilave düşüşler öngördüğümüz için bu ay az miktarda alım yaptık. Ancak, Ekim ayındaki düşüşlerin Eylül ayı için aldığımız indirimlerden daha ufak olmasını bekliyoruz,” yorumunda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder